Magyar foci

Paksi győzelemmel került előnybe a bronzcsatában a Puskás Akadémia

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

A Paks hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén az NB I 32. fordulójának pénteki nyitányán, ezzel a felcsúti csapat az ötödikről a harmadik helyre lépett előre.

Intenzív küzdelem zajlott a pályán, érződött, hogy a csapatok tisztában vannak a mérkőzés tétjével. Jó volt az iram, és az elején akadt gólveszély is. Később egyre több lett a szabálytalanság, a 26. percben már a harmadik sárga lapot mutatta fel Bogár Gergő játékvezető. Az idő előre haladtával többnyire a mezőnyben folyt a játék, a kapusoknak nem sok tennivalójuk volt.

A szünet után sem változott egy darabig a játék képe, a csapatok erejéből sokkal inkább az ellenfél akcióinak rombolására futotta, mintsem a saját támadásaik felépítésére. Egy alkalommal, a 64. percben veszélyes Puskás-kontra futott a bal oldalon, de Komáromi lövését Nagy Gergely védte. Ettől eltekintve továbbra is a harcosság, a küzdés dominált.

Bő negyedóra volt hátra, amikor a csereként beáll Plsek nagyszerűen ugrott fel Brandon bal oldali beadására, és 12 méterről a hazai kapuba fejelt.

A gól után volt esélye a hazai csapatnak az egyenlítésre, de a vendégek ellenakciói is veszélyesek voltak, ezek közül az utolsót Corbu kihasználta: Komáromi balról érkező labdáját passzolta a paksi kapuba. Ezzel a Puskás Akadémia nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé.

A Debrecen, amely ugyancsak a dobogóért harcol, szombaton megelőzheti a Puskás Akadémiát, de ehhez győznie kell a bajnok Ferencváros vendégeként. A harmadikról a negyedik helyre visszacsúszó Paks vereségével eldőlt,

hogy a második helyezett Kecskemét biztosan dobogós lesz, ezzel a Konferencia Liga selejtezőjében szerepelhet majd.

NB I, 32. forduló:

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 0-2 (0-0)
Paks, 2612 néző
v.: Bogár
Paks: Nagy G. – Szélpál, Kinyik, Vas – Kovács (Sajbán, 46.), Papp, Windecker (Bőle, 77.), Balogh B. (Skribek, 61.), Szabó J. – Böde (Hahn, 61.), Varga B.
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati – Bartolec (Plsek, 69.), Baluta, Batik, Favorov (Levi, 91.), Brandon – Gruber (Komáromi, 57.), Colley (Corbu, 69.).
gól: Plsek (75.), Corbu (94.)
sárga lap: Papp (15.), Kovács (26.), illetve Batik (12.), Golla (74.), Brandon (86.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik