Magyar foci

Közleményt adott ki az NB I-ből kiesett Vasas

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Miután a Vasas csak 1-1-es döntetlent játszott az NB I 31. fordulójában hazai pályán a Zalaegerszeggel, így matematikailag is eldőlt, hogy a csapat a feljutást követően egy évvel kiesik az élvonalból. Ezután hétfőn reggel a klubvezetés állománygyűlést hívott össze, melyen a csapat és stáb minden tagja megjelent, és amenyel drasztikus, a jövőt befolyásoló bejelentések hangzottak el. Ennek tartalmáról kiadtak egy közleményt is.

Nagy György többségi tulajdonos az állománygyűlés során kijelentette és ezzel határozottan egyértelművé tette, hogy a sportigazgatói pozíciót továbbra is kizárólag Nagy Miklós látja el, továbbá a sportigazgatót megbízta, hogy a következő két hétben – melynek határideje 2023. május 30. – készítse el a másodosztályra vonatkozó, gazdasági és szakmai szempontból egyaránt megfelelő és kivitelezhető költségtervet

olvasható a rövid közleményben.

A Vasas a szezonban mindössze négy mérkőzést tudott megnyerni, miközben 13 döntetlenje és 14 veresége volt. Miközben több, korábban a magyar válogatottban is pályára lépett csatár is szerepelt a keretében, csak 28 gólt sikerült összehozni, ami a legkevesebb az NB I-es mezőnyben.

A csapat a folytatásban még a Kisvárdával, az utolsó fordulóban pedig a kiesés ellen menekülő Fehérvárral játszik, igaz, utóbbinak addigra akár már meg is pecsételődhet a sorsa.

Olvasói sztorik