Magyar foci

Megyei riválisa lökte közelebb a másodosztályhoz a Fehérvárt

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó NB I 31. fordulójának zárómérkőzésén. A felcsútiak győzelmükkel egyetlen pontra megközelítették a dobogó alsó fokán álló Paksot, míg a Fehérvár továbbra is kieső helyen áll.

A kiesőhelyen álló Fehérvár birtokolta többet a labdát, Peter Pokorny fejesénél a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. A Puskás Akadémia elvétve jutott el a kapuig, nem úgy a vendégek, akiknél Kenan Kodro lábában maradt a vezető gól, amikor ajtó-ablak helyzetben kapu mellé csavart.

Fordulást követően megélénkült a Puskás Akadémia játéka és Gruber Zsombor góljával megszerezte a vezetést. Ment előre a Fehérvár az egyenlítő gólért, Dárdai Pál fejesével sikerült egalizálni. Nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, amikor a percekkel korábban beállt Sahab Zahedit második sárgával kiállították, illetve felcsillant a remény a győzelemre a vendégeknek.

Meglepetésre azonban őket zavarta meg az emberelőny, mert a hajrában Komáromi György fejesével megint a felcsúti gárda vezetett. Ezek után elkeseredetten próbálkozott a vendégcsapat, de nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén Kasper Larsen is piros lapot kapott, így a fehérváriak is tíz emberrel fejezték be a meccset, írta az MTI.

NB I, 31. forduló

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC 2-1 (0-0)
Pancho Aréna
v.: Vad II
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Golla, Brandon (Bartolec, 74.) – Batik, Favorov – Corbu (Slagveer, 74.), Levi (Baluta, 65.), Komáromi (Plsek, 90.) – Gruber (Zahedi, 74.)
Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Heister – Houri (Christensen, 74.), Pokorny (Makarenko, 66.), Flores (Katona M., 86.) – K strati II (Schön, 86.), Kodro, Dárdai
gól: Gruber (52.), Komáromi (84.), illetve Dárdai (72.)
sárga lap: Komáromi (55.), Zahedi (75., 78.), Favorov (96.), illetve Flores (39.), Pokorny (57.)
piros lap: Zahedi (78.), illetve Larsen (93.)

 

A bajnokság állása:
1. Ferencváros 63 pont
2. Kecskemét 54
3. Paks 48
4. Debrecen 48
5. Puskás Akadémia 47
6. Kisvárda 40
7. ZTE 38
8. Újpest 38
9. Mezőkövesd 36
10. Budapest Honvéd 33
11. Fehérvár 31
12. Vasas 25 – már kiesett

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik