Magyar foci

A kupagyőzelmet a Felcsút legyőzésével ünnepelte meg a Zete

M4 Sport
M4 Sport

A Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát hazai pályán, az NB I 30. fordulójában.

A másodosztályú Budafokot a hétközi Magyar Kupa-döntőben hosszabbítást követően legyűrő ZTE a 13. percben szerzett vezetést, egy vendéghiba után Ikoba csapott le a labdára és büntetett. Ugyan a felcsútiak kiegyenlítettek, még a szünet előtt visszavette az előnyt a Zalaegerszeg, egy bedobás után a 18 éves Klausz Milán fordult le védőjéről és a léc alá bombázott (a gólt az M4 oldalán meg lehet nézni).

A végén még több alkalma is volt lezárni a meccset a hazai csapatnak, de több gól már nem született. A végén még Colley-t állították ki második sárga lappal, akinek már az első félidőben is volt egy necces megmozdulása, miközben addigra már volt egy figyelmeztetése.

A zalaiak az április 24-én vezetőedzőnek kinevezett Boér Gábor irányításával sorozatban harmadik tétmeccsüket nyerték meg, a bajnokságban egymás után másodszor nyertek.

A Zalaegerszeg győzelmével feljött a hetedik helyre, míg a Felcsút maradt az ötödik és három fordulóval a vége előtt négy pont a hátránya a harmadik Paks mögött. A két csapat egyébként majd összecsap a 32. fordulóban.

NB I, 30. forduló

Zalaegerszegi TE-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
Zalaegerszeg, 2248 néző, v: Erdős

 

Zalaegerszeg: Demjén – Mocsi, Lesjak, Szafronov (Kálnoki-Kis, 65.) – Grezda (Szalay, 51.), Klausz (Szendrei, 51.), Bedi, Kovács B., Gergényi – Ikoba (Huszti, 76.), Ubochioma (Németh, 52.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill (Kiss T., 81.) – Levi, Favorov, Corbu (Zahedi, 78.), Posztobányi (Bartolec, a szünetben), Komáromi (Gruber, a szünetben) – Colley

 

gólszerzők: Ikoba (13.), Klausz (45+1.), illetve Colley (27.)
kiállítva: Colley (91.)
sárga lap: Mocsi (48.), Szendrei (86.), illetve Ormonde-Ottewill (37.), Colley (39., 91.), Szolnoki (72.), Spandler (97.)

Olvasói sztorik