Magyar foci

Kubatov a Fradi újabb bajnoki címéről: Nem lehet megszokni ezt az érzést

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Kubatov Gábor, az FTC elnöke szerint sok szempontból nehéz év áll a Ferencváros immáron 34-szeres magyar bajnok labdarúgócsapata mögött. A klub első embere szombaton, a Kisvárda elleni találkozót megelőzően nyilatkozott az M4 Sportnak.

Pont úgy örülök neki, mint az elsőnek. Nem lehet megszokni ezt az érzést, mert Magyarország legjobb csapatának lenni az nagyon felemelő dolog

– mondta Kubatov Gábor.

„Sok szempontból nehéz év volt, mert mégiscsak egy nemzetközi kupában kellett játszanunk, ahol persze sikerrel szerepeltünk, de azért a magyar bajnokságban is részt kellett venni, és nagyon sokat tanultunk ebben az évben ezekből a meccsekből.”

Az FTC elnöke elmondta, a klubnál hagyományosan télen próbálták erősíteni már a következő idényre előre gondolkodva a csapatot, véleménye szerint ez most kicsit lehetett volna jobb is, ugyanakkor úgy érzi, jött némi segítség ifjabb Lisztes Krisztián személyében, akivel azt látja, előre lépett a Fradi.

Kubatov Gábor a szakmai stábból külön dicsérte Hajnal Tamás sportigazgatót, aki a szorgalmával és a megbízható munkájával emelkedett ki.

Az elnök szerint a tavaszi formaingadozásnak az is volt az egyik oka, hogy a Ferencváros viszonylag szoros mérkőzéseken búcsúzott tavasszal a nemzetközi kupától – a Ferencváros az azóta már elődöntős Bayer Leverkusennel szemben esett ki a 16 között az Európa-ligában –, és ezt sokan csalódásként élték meg, de megint tanultak valamit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik