Magyar foci

„Kurva gyenge” – kiesőhelyen maradt a Vidi

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a Fehérvár az NB I 30. fordulójában, így maradt az utolsó előtti, azaz kiesőhelyen.

A 25. percben a Vidi került előnybe, Dárdai Palkó távoli lövését védte be ugyanis a szezonban amúgy remek teljesítményt nyújtó Piscitelli. Szinte azonnal egy lehetséges tizenegyest nézett meg a videobíró, de nem rúghatott büntetőt a Mezőkövesd.

Míg az első félidőben nem sok veszélyt jelentett a vendégcsapat, addig a második játékrész elején rögtön kihasznált egy fehérvári védelmi hibát. Innentől már nagyon úgy tűnt, sima 1-1 lesz, rá is zendített a fehérvári közönség a „kurva gyenge” rigmusra.

Így is nyerhetett volna a Fehérvár, de Kodro a 92. percben a kapu fölé lőtt tizenegyesből. Mindez azt jelenti, hogy a Vidi maradt az utolsó előtti, egy pont a hátránya a Budapest Honvéd mögött. A Mezőkövesd a kilencedik, két ponttal előzi fehérvári riválisát.

A Vasasnak nagyon minimális esélye maradt még a bennmaradásra, három fordulóval a vége előtt nyolc pont a hátránya a Kispest mögött.

NB I, 30. forduló

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, 2652 néző, v.: Farkas Á.

 

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Csongvai, Stopira, Heister – Christensen (Houri, 66.), Makarenko (Szabó L., 83.), Pokorny – Katona M. (Kastrati II, 66.), Kodro, Dárdai

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai K., Zahary, Pillár, Filip – Cseri (Molnár G., 34.), Brtan, Lehoczky (Karnyickij, 58.), Besirovic – Nagy D. (Vajda S., a szünetben), Drazic

 

gólszerző: Dárdai (25.), illetve Vajda S. (47.)
sárga lap: Heister (2.), Nego (59.), Szabó L. (95.), illetve Brtan (13.), Besirovic (72.), Vajda S. (82.)

Olvasói sztorik