Magyar foci

Nem bírt a gólkirályjelölttel, kétgólos előnyről kapott ki a Kecskemét

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Rangadóval kezdődött az NB I 29. fordulója, a második helyezett Kecskemét és a harmadik Paks csatájából a vendégek jöttek ki jobban és kétgólos hátrányról – a triplázó Varga Barnabás vezetésével - 3-2-re fordítottak.

A hazaiak már a 10. percben megszerezték a vezetést, Szuhodovszki szögletét követően Szalai Gábor bombázott a hálóba (1-0). A félidő hajrájában megismétlődött az előző variáció, újabb Szuhodovszki-szögletet követően ezúttal Szabó Alex fejelt a hálóba (2-0).

A félidőben a paksiak edzője, Bognár György nem habozott és három támadószellemű játékost hozott be Sajbán, Skribek és Böde személyében. Meg is lett az eredménye, az 52. percben a góllövőlistát vezető Varga Barnabás szépítet0t, (2-1) majd hat perccel később büntetőből egyenlített (2-2) – ráadásul Vágó piros lapja miatt a hazaiak emberhátrányba kerültek.

Komoly fölénybe került a Paks, igaz, Andó-Szabó játékvezető a szívrohamot hozta a kecskemétiekre, amikor befújt egy büntetőt kezezésért, szerencsére a videobíró bizonyította, hogy Szabó vállán pattant meg a labda…

Böde egy percen belül kétszer is betalálhatott volna, de előbb nagy ziccerben kifejelték előle a labdát, majd lövését a gólvonalról sikerült tisztázni.

Hogy a vége nem döntetlen lett, arról Böde és Varga gondoskodott, előbbi lövését még kiütötte a kapus a 90. percben, de Varga jókor volt jó helyen, és a kapu bal oldalába bólintott (2-3).

NB I, 29. forduló

Kecskeméti TE – Paksi FC 2-3 (2-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4950 néző
v.: Andó-Szabó
Kecskemét: Varga B. – Vágó, Szabó A. (Májer, 92.), Szalai G. – Nagy K. (Katona M., 92.), Horváth K.(Katona B., a szünetben), Nikitscher (Meszhi, 72.), Szuhodovszki, Zeke – Tóth B., Banó-Szabó (Rjasko, 59.)
Paks: Nagy G. – Kinyik, Kádár, Szélpál – Osváth (Sajbán, a szünetben), Papp, Vas (Skribek, a szünetben), Balogh B. (Haris, 84.), Szabó J. (Kovács N., 88.) – Hahn (Böde, a szünetben), Varga B.
gól: Szalai G. (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90. a második 11-esből)
sárga lap: Horváth K. (39.), Vágó (45+3., 57.), Szabó A. (84.) illetve Hahn (32.), Varga B. (45+2.), Sajbán (94.), Böde (94.)
piros lap: Vágó (57.)

Olvasói sztorik