Magyar foci

Urbán: Sohasem voltam megélhetési futballbűnöző

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu
Másfél hete bebiztosította bajnoki címét a BVSC-Zugló a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, azonban a bajnoki cím nem jelent automatikus feljutást, mert az NB II létszámcsökkentése miatt osztályozót kell majd játszania a másodosztály 16., 17. vagy 18. helyezettjével. A csapat edzője, a 40-szeres válogatott Urbán Flórián nem lenne baj, ha nem lennének dilettánsok a döntéshozók között, és tiszta viszonyokat teremtenének a bajnokságokban.

„Óriási örömöt, de természetesen óriási aggodalmat is érzek. Hiszen a szívemen viselem embertársaim sorsát, és nagyon félek, nehogy valakinek az egészsége rámenjen arra, hogy bajnoki címet nyertem a BVSC-vel. Akik korábban pocskondiáztak, szidtak, mint a bokrot, nehogy most annyira felidegesítsék magukat, hogy a vérnyomásuk fölmenjen, és gutaütést vagy agyvérzést kapjanak” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak a szókimondásáról ismert szakember.

Elmondta, nagyon nem ért egyet a versenykiírással, és érthetetlennek tartja, hogy csapatának miért kell osztályozóra kényszerülnie.

„Úgy tudom, az UEFA alaptörvényében le van írva, hogy a bajnoknak egy osztállyal feljebb kötelező játéklehetőséget biztosítani. Nem lehet, hanem kötelező.

Ezt Magyarországon felrúgják egy másodperc alatt, folyamatosan átszerveznek, kiszerveznek, beszerveznek.

Nem foglalkozik azzal, hogy a következő szezonban az NB II-ben vagy az NB III-ban kell-e majd irányítanod a BVSC-t.

„Az élet majd el fogja dönteni, hogy melyik irányba visz. Ha fölfelé, akkor a vezetőkkel egy irányba megyünk tovább, ha lefelé, akkor a vezetők eldöntik, milyen irányba menjünk. Én teszem a dolgomat, hogy sikeres legyen a klub.”

De azzal sem kíván foglalkozni, hogy mi fog történik vele, ha nem a futballban dolgozik majd.

„Sohasem voltam megélhetési futballbűnöző, hogy elmenjek valahová, és valakinek a hátsófelét tisztogassam azért, hogy legyen valamilyen foglalkozásom a magyar futballban. Bár nagyon sok olyan ember van ebben az országban, aki így éli az életét… Az életemet így is megoldottam, nyugodtan éltem, amikor nem a futballal foglalkoztam, és ezután is meg fogom oldani. Most az élet úgy hozta, hogy a futballal foglalkozhatom, élem az életemet nyugodtan, ahogyan idáig is, de nincsenek ilyen gondolataim, hogy meddig és hová juthatok el.”

Urbán még elmondta, hogy

  • nem lenne baj, ha olyan emberek döntenének, akik már sportoltak életükben, ha nem lennének dilettánsok a döntéshozók között, és tiszta viszonyokat teremtenének a bajnokságokban
  • edzőként szerencséje volt, mert játékosai nem futballkurvák és megélhetési futballbűnözők.
  • játékosként is csapatban gondolkodott, és gyűlölte a magamutogató, önimádó hülye gyerekeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik