Magyar foci

Az eltiltott Dzsudzsák nélkül is nyerni tudott a Loki

M4 Sport
M4 Sport

A bronzéremért harcoló Debrecen 2-0-ra győzött a kiesés elkerüléséért küzdő ZTE vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A DVSC maradt a negyedik, a Zalaegerszeg pedig a kilencedik helyen.

Három alapembere, az eltiltott Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János és Christian Manrique nélkül állt ki a Debrecen, amely igyekezett labdaszerzésekből támadásokat vezetni, de sokáig nem tudott veszélyt teremteni a hazai kapu előtt. Bő fél óra helyzet nélkül telt el, majd az első gólszerzési alkalmat a vendégcsapat kihasználta: hazai labdavesztést követően Mance indította pontosan Szécsit, aki a 16-os vonaláról átemelte a labdát a kifutó Demjénen. Egy perccel később a túloldalon Tajti lőtt távolról szépen, Megyeri azonban védett. A rövid felélénkülés után a szünetig hátra lévő időben ismét a mezőnyben folyt a küzdelem. A statisztikai mutatók alapján a ZTE volt némi fölényben, de ez a játékban nem érződött, gólhelyzetekben egyáltalán nem látszott meg.

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a második félidőre három helyen változtatott az összeállításon. Ennek ellenére egymást követték a debreceni helyzetek, Demjén többször nagyot védett. A folytatásban magára talált a Zalaegerszeg, sokat támadott az egyenlítésért, de nem járt eredménnyel. Sőt, a hajrában egy pontrúgás után a DVSC növelni tudta előnyét, ezzel bebiztosította megérdemelt győzelmét.

A szintén a harmadik helyért csatázó Debrecen 2-0-ra győzött a kiesés elkerüléséért küzdő ZTE vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A Puskás Akadémia FC 2-1-re megverte a vendég Mezőkövesdet. Lendületesen kezdte a találkozót a dobogó harmadik helyéért harcoló Puskás Akadémia, ennek eredményeként megszerezte a vezetést. Hátrányba kerülve felpörgött a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd is, bár igazi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Ráadásul Jakov Puljic távoli lövésével a felcsútiak az első félidő hosszabbításában megduplázták előnyüket.

Fordulást követően azonnal szépíthetett volna a csereként beállt Stefan Drazic, de ziccerét Markek Tamás bravúrral védte. Egy másik mezőkövesdi cserejátékosnak viszont összejött a szépítés: David Babunski volt eredményes. Nyílttá vált a meccs, a Puskás Akadémia is ment előre az újabb gólért. Végül egyik csapat sem tudott újfent betalálni, így maradt az egygólos hazai győzelem.

NB I, 28. forduló

ZTE FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, v.: Zierkelbach

ZTE: Demjén – Safronov (Lesjak, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi (Bedi, 63.) – Szendrei, Sankovic – Ubochioma, Klausz (Szalay, a szünetben), Tajti (Grezda, 92.) – Németh D. (Ikoba, a szünetben)

Debrecen: Megyeri – Kusnyir (Bévárdi, 74.), Romancsuk, Dreskovic, Lagator, Szécsi – Loncar, Varga K., Ojediran (Neofitidisz, 88.) – Mance (Bárány, 68.), Do. Babunski (Bódi, 88.)

gólszerzők: Szécsi (35.), Bárány (85.)


Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (2-0)
Pancho Aréna, 1381 néző v.: Karakó

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Spandler, Brandon – Batik (Posztobányi, 81.), Plsek (Corbu, 61.) – Levi, Gruber (van Nieff, 72.), Komáromi (Slagveer, 72.) – Puljic (Zahedi, 81.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Zahary, Lukic, Beriasvili (David Babunski, 56.), Vajda S. (Filip, a szünetben) – Kállai K., Brtan, Karnyickij (Márkus, a szünetben), Cseri (Drazic, a szünetben) – Besirovic, Nagy D.

gólszerző: Gruber (20.), Puljic (45+1.), illetve David Babunski (58.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik