Magyar foci

Döbbenetes formában a magyar csatár, harmadik bajnokiján a hatodik gólját szerezte

M4 Sport
M4 Sport

A Paks 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Kisvárdát az NB I 28. fordulójában, így a további eredményektől függetlenül is megőrzi dobogós helyezését. A paksiak mindkét gólját a gólkirályjelölt Varga Barnabás szerezte, aki a legutóbbi három bajnokija mindegyikét két góllal zárta.

Nem mondhatni, hogy körömrágós lett volna az első félidő, azonban így is szolgáltatott beszédtémát az első játékrész hajrája, ugyanis Leoni mellett Skribek esett el a tizenhatoson belül, és ugyan elsőre ártalmatlannak tűnt a szituáció, a VAR segítségével végül büntetők ítéltek, a kisvárdai ugyanis összekoccantotta ellenfele lábát. A labda mögé Varga állt, és a kapus ugyan érezte az irányt, gólt lett a büntetőből.

A VAR a második félidő elején is vizsgálódott, ám végül nem rúghatott újabb tizenegyest a Paks. A 63. percben a paksi védelem kis híján összehozott egy öngólt, de a kapufa kisegítette Szabót és Kádárt. A 78. percben dőlt el aztán a meccs, amikor Varga Barnabás megszerezte saját maga és csapata második gólját, a rövid alsót lőtte ki. Ez volt a 23. találata, toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

A Paks a sikerével őrzi harmadik helyét, és mióta februárban kinevezték Bognár Györgyöt, azóta a csapat kilenc bajnokiból hetet megnyert két vereség mellett, és a legtöbb pontot szerezte a mezőnyben ebben az időszakban.

Milos Krusciccsak egyelőre továbbra sem találja a győztes megoldást a Kisvárda, az Újpesttől távozó edzőtől ugyan sokat várt mindenki, de egyelőre három döntetlen és egy vereség a mérlege.

NB I, 28. forduló

Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)
Paks, 2097 néző, v.: Káprály

Paksi FC: Nagy G. – Kinyik, Kádár, Szélpál – Osváth, Haris (Vas G., 60.), Balogh B. (Gyurkits, 90.), Sajbán (Böde, 75.), Szabó J. – Varga B., Skribek (Hahn, a szünetben)

Kisvárda Master Good: Hindrich – Hej, Jovicic, Széles, Leoni – Ötvös (Karablejov, 73.), Melnyik, Navratil (Spasic, 59.), Makowski (Lucas, 73.) – Camaj (Ilievski, 80.), Mesanovic

gólszerző: Varga B. (43. – 11-esből, 77.)
sárga lap: Osváth (45+2.), illetve Széles (18.), Jovicic (79.)

Olvasói sztorik