Magyar foci

Fehérváron sem lassított a félelmetes Kecskemét

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI
A második helyezett Kecskemét 2-1-re nyert szombaton a bennmaradásért harcoló MOL Fehérvár otthonában a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A vendégcsapat sorozatban harmadszor győzött, és őrzi második helyét.

A Kecskemét harcolt ki fölényt az első játékrészben, a félidő közepén kétszer is Kovács Dániel bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne kerüljenek hátrányba a hazaiak. A fehérváriak a saját térfelükre visszahúzódva védekeztek, majd abból igyekeztek felérni a vendégkapuhoz, nem sok sikerrel.

A növekvő lila-fehér nyomás a 33. percben érett góllá, Nagy Krisztián volt eredményes. Tovább támadott a Kecskemét és még a szünet előtt megszerezte második találatát Horváth Krisztofer jóvoltából, írta tudósításában az MTI.

Fordulást követően többet birtokolta a labdát a Fehérvár, de semmi elképzelés nem volt a játékában, így könnyedén őrizte előnyét a Kecskemét, amely egyáltalán nem erőltette a támadásokat.

A hajrához közeledve minden mindegy alapon támadtak a hazaiak és Kenan Kodro révén szépíteni tudtak.

NB I, 28. forduló

MOL Fehérvár FC – Kecskeméti TE 1-2 (0-2)
MOL Aréna Sóstó, 4258 néző
v.: Bogár
Fehérvár: Kovács D. – Bese (Kastrati II, 57.), Csongvai, Stopira, Heister – Christensen (Szabó L., 78.), Makarenko (Pokorny, 57.), Flores (Katona Mátyás, 57.) – Nego, Kodro, Dárdai
Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K. (Katona B., 70.), Vágó (Nikitscher, 70.), Szuhodovszki, Banó-Szabó (Májer, 75.), Zeke – Tóth B. (Rjasko, 90.), Horváth K. (Katona Máté, 70.)
gól: Kodro (90+3.), illetve Nagy K. (33.), Horváth K. (40.)
sárga lap: Stopira (39.), Heister (55.), Katona Mátyás (77.), illetve Banó-Szabó (39.), Nagy K. (50.), Tóth B. (58.)

Olvasói sztorik