Magyar foci

Lisztes csodagólja ismét megmentette a Fradit

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI
A hajráig aggódhattak a ferencvárosi szurkolók, hogy a Kecskemét fehérvári győzelme után a kedvencek nem szerzik meg a három pontot a Vasas otthonban, aztán jött csereként a 17 éves Lisztes Krisztián, és eldöntötte a meccset.

Gyorsan vezetést szerezhetett volna a bajnokcsapat, de Ryan Mmaee kapáslövése nyomán a labda a 4. percben a keresztlécen csattant. A Ferencváros ugyan kontroll alatt tartotta a mérkőzést, de a Vasas sem játszott alárendelt szerepet, többször is tesztelte Dibusz Dénest, a vendégek kapusát, írta tudósításában az MTI.

A fordulást követően állandósult a ferencvárosi fölény, a 65. percben újra a kapufa mentette meg a hazaiakat, az ellentámadásból viszont Dibusznak kellett bravúrt bemutatnia

A zöld-fehér nyomás a 79. percben érett góllá, a csereként pályára lépő Lisztes Krisztián három védőn cselezte át magát, majd némi szerencsével kilőtte a jobb alsót, a labda ugyanis megpattant egy Vasas-védőn is.

A hajrában a Vasas becsülettel küzdött az egyenlítésért, de komolyabb veszélyt nem tudott kialakítani

NB I, 28. forduló

Vasas FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 3718 néző
v.: Erdős
Vasas: Uram – Baráth B., Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora (Ihrig-Farkas, 87.), Berecz (Hidi P., 80.), Urblík (Hidi M., 80.), Szilágyi (Cipf, 83.) – Holender, Novothny (Balogh N., 80.)
Ferencváros: Dibusz – Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic – Gojak (Owusu, 59.), Sigér (Baráth P., 68.) – Tokmac, Marquinhos (S. Mmaee, 89.), Traoré – R. Mmaee (Lisztes, 68.)
gól: Lisztes (79.)
sárga lap: Holender (29.), Urblík (70.), Ihrig-Farkas (95.), illetve Kovacevic (32.)

Olvasói sztorik