Magyar foci

A Kisvárda FC közleményt adott ki a bajnoki indulásával kapcsolatban

kisvárdafc.hu
kisvárdafc.hu

A NB I 6. helyén álló Kisvárda FC honlapján olvasható közleményében azt írja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságának határozata alapján nem kapták meg a szükésges klublicencet. Ez azt jelenti, ha nem pótolják, nem indulhat a csapat a 2023/24-es bajnoki szezonban. Erre éprilis 28-ig kaptak lehetőséget.

KisvárdaFC közleménye

Megérkezett klubunkhoz a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságának határozata, amely az NB I-es csapatunkat üzemeltető Várda Labdarúgó Szolgáltató Kft.-t hiánypótlásra szólította fel a 2023-2024-re szóló nemzetközi (UEFA) és NB I-es licenckérelme kapcsán. Egyetlen pontban kell pótolnunk egy dokumentumot, a határidő április 28.

„A nemzetközi licenckérelemnek szigorúbbak a követelményei, mint az NB I-esnek, ezzel összefüggésben egy, a pénzügyi kritériumok közé tartozó pontban kell hiánypótlást beadnunk – árulta el Lizanecz László, klubunk licenceljárásért felelős munkatársa. – Tudjuk, melyik ez a terület, a problémát orvosoljuk. Megnyugtathatunk minden szurkolónkat, hogy a megadott határidőre benyújtjuk a megfelelő iratot, ami után másodfokon megkapjuk az indulási jogot.”

Egyébként eddig 9 NB I-es klub kapott csak licencet.

A Kisvárda Master Good mellett az Újpest FC és Kecskeméti TE egyelőre nem dőlhet hátra a következő idényre.

Azok a klubok, amelyek nem kaptak licencet, jövő péntekig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják, hogy megfelelnek a klublicencszabályzatnak. A bizottság következő ülése május 10-én lesz. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak már nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumok benyújtására.

A bizottság döntése ellen a határozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

Olvasói sztorik