Magyar foci

Rosszul sikerült a hazai Eb-re készülő U17-es fociválogatott főpróbája

MLSZ.hu
MLSZ.hu

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es labdarúgó-válogatott szerdán egygólos vereséget szenvedett a szerb csapattól az Eb főpróbáján.

Belvon Attila szövetségi edző együttese – a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint – lendületesebben, veszélyesebben kezdte a Telkiben rendezett mérkőzést, de nem tudta gólra váltani a fölényét a szünetig. A folytatásban sem változott a játék képe, ennek ellenére a szintén Eb-résztvevő szerbek egy szöglet után megszerezték a győztes gólt a 71. percben.

„Sajnálom, hogy nem tudjuk sikerélménnyel a tarsolyunkban elkezdeni az Eb-felkészülés utolsó szakaszát, annál is inkább, mert minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Védekezésben, szervezettségben megvalósítottuk, amit elterveztünk, megvoltak a labdaszerzéseink, az átmeneteink is rendben voltak, a támadóharmadban azonban rendre becsúszott egy-egy hiba– mondta az Eb előtti utolsó mérkőzés után Belvon Attila.

„A befejezéseknél, az utolsó passzoknál rossz döntéseket hoztunk, vagy nem voltunk elég pontosak, ebben mindenképpen előre kell lépnünk az Európa-bajnokságig”.

A magyarok május 17-én kezdik meg szereplésüket az Eb-n, első ellenfelük a walesi válogatott lesz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Május 20-án a lengyelekkel, 23-án pedig az írekkel találkoznak a csoportküzdelmek során, utóbbi két mérkőzést a felcsúti Pancho Arénában rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik