Magyar foci

Pár lépésről nem találta el a kaput a DVTK nyolcszoros válogatott csatára

M4 Sport
M4 Sport

Kényelmes helyzetben várhatta a hétfői, Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokit a Diósgyőr, a legnagyobb rivális MTK ugyanis kikapott 2-1-re Siófokon a 32. fordulóban. A DVTK ugyan a hajráig vezetett, de aztán meg kellett elégednie az 1-1-es döntetlennel és az egy ponttal – igaz, így is növelte fórját az MTK-val szemben.

A bennmaradásért küzdő Mosonmagyaróvár ellen már az első félidőben gólokkal vezethetett volna a hazai csapat, de nem sikerült a kapuba találni. Még Eppel Mártonnak sem, pedig a csatár ordító ziccerbe került.

A nyolcszoros válogatott játékost a kapu közvetlen közelében találta meg a labda, Eppel pedig fordulásból akart a léc alá bombázni, ám végül a kaput sem sikerült eltalálnia (a videót az M4 oldalán lehet megnézni).

Sokáig a második félidőben sem akart összejönni a gólszerzés a Diósgyőrnek (miközben a Mosonmagyaróvár előtt is akadt helyzetek), végül az Eppel helyére becserélt Jurek Gábor jó helyzetfelismerése már bejött: a 18 éves játékos egy aláhulló labdát lőtt ollózó mozdulattal a kapuba. Ezzel vezetett a hajráig a DVTK, ám a Supka Attilát múlt csütörtökön menesztő Mosonmagyaróvár a 90. percben végül pontot mentett.

Az élvonalba jutásra leginkább esélyes DVTK hat fordulóval a bajnokság vége előtt öt ponttal vezet az MTK előtt, a harmadik Ajkával szemben pedig 13 pont az előnye.

NB II, 32. forduló

Diósgyőri VTK-Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0)

Az élcsoport: 1. Diósgyőri VTK 71 pont, 2. MTK Budapest 66, 3. FC Ajka 58

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik