Magyar foci

Kerkez javíthat a magyar futballisták megítélésén

Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Az AZ Alkmaar utánpótlásában dolgozó, a kapusokért felelős Szénási Béla szerint Kerkez Milos játéka összességében a magyar futballisták megítélésén is javíthat Hollandiában.

A magyar edző a közmédiának adott interjúban elmondta, az elmúlt években nem túl jó kép alakult ki a magyar futballistákról Hollandiában, Kerkez teljesítménye azonban – valamint az, ahogy a magyar futball és az utánpótlásképzés színvonala emelkedik – javíthat ezen a helyzeten. Azt pedig, hogy a fiatal játékos az Alkmaarból került a magyar válogatottba, közös sikerként értékeli a klub.

Karakter, sugárzik belőle a pozitív energia pályán és azon kívül egyaránt, nagyon megszerették az öltözőben. Emellett a pályán mindent belead, sokat fut.

Már az érkezésekor látszott, amikor még a második csapatnál játszott, hogy sok van benne. Kiemelkedő a gyorsasága, a védekező kvalitása, az igazi fegyvere pedig az előre játék. Minden támadásra felér, veszélyes beadásai vannak, gólokat is szerez” – mondta Szénási Béla.

A 38 éves Szénási 2018 óta dolgozik az Alkmaarnál, ő felel az utánpótláskapusok fejlődéséért. A szakember megjegyezte, télen ugyan a Groningen és egy szintén első osztályú csapat megkereste, ő azonban maradt a klubnál, amely ezt egy 2025-ig szóló szerződéshosszabbítással hálálta meg.

Az U14-es holland válogatottnál is dolgozó Szénási elmondta a kapusok képzésében a legfontosabb, hogy nyomás alatt is pontosan kell tudniuk passzolni, jobbal, ballal egyformán, jól kell tudni olvasniuk a játékot védekezésben és támadásban is.

Saját jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, a célja mindenképpen a nemzetközi szint, egyelőre pedig az Alkmaarnál képzeli el a folytatást, írta az MTI.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik