Magyar foci

Dzsudzsák már odaállt a büntetőhöz, mégsem lőhette rá, utána nyert a Felcsút

M4 Sport
M4 Sport

A hajrára becserélt Zahedi góljával nyert 1-0-ra a Puskás Akadémia Debrecenben az NB I 27. fordulójának nyitómeccsén. Ennek az eredménynek a Kecskemét és a Paks is örülhet, ugyanis mindkettő maradt a dobogón.

Sokáig unalmasan csordogált a mérkőzés, de Markek, a felcsútiak kapusa gondoskodott arról, hogy legyen mit feljegyezni, a 36. percben ugyanis ritkán látható bravúrral óvta meg kapuját a góltól: Babunski bevetődve kapura terelte a labdát, de az a vetődő Markek kezében a gólvonal előtt elakadt. Akadt még egy Loki-helyzet szinte egyből, de a kapus ismét védett.

Eléggé 0-0 szagú volt a második félidő is, mígnem Varga Kevin elesett Spandler mellett, Bognár Tamás pedig tizenegyest adott. Dzsudzsák Balázs már kezébe is vette a labdát, odaállt a büntetőhöz, ám a VAR jelzett Bognárnak, aki kiment, visszanézte az esetet, látta, hogy Spandler tényleg nem ért hozzá a debreceni támadóhoz, és visszavonta a tizenegyest, majd sárgát adott a magát feldobó Vargának. A végén még Ferenczi szabálytalankodott, majd kakaskodott, szövegelt, kapott két sárgát, a DVSC így tíz emberrel fejezte be a meccset.

Amikor már úgy tűnt, hogy marad a gól nélküli döntetlen, egy középre ívelt labdát a hajrára becserélt Zahedi a kapuba terelt a 94. percben, amivel a Felcsút nyert – két Markek-bravúr fért még bele a végére.

Ennek az eredménynek Kecskeméten és Pakson örülnek leginkább, mert bármi is történik a forduló további részében, ez a két csapat a dobogón marad. A KTE a Zalaegerszeget fogadja, a Paks Újpestre látogat.

NB I, 27. forduló

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3726 néző, v.: Bognár

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Loncar, Ferenczi – Manrique, Ojediran – Varga K. (Kiziridisz, 81.), Dzsudzsák, Szécsi (Bódi, 65.) – Babunski (Mance, 81.)

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill – Batik, Favorov – Levi, Komáromi (Corbu, 66.), Gruber (Zahedi, 84.) – Puljic (Colley, 81.)

gólszerző: Zahedi (94.)
piros lap: Ferenczi (89.)
sárga lap: Manrique (23.), Ojediran (27.), Dreskovic (71.), Varga K. (77.), Ferenczi (89., 89.), illetve Favorov (11.), Komáromi (26.), Golla (49.), Colley (89.)

Olvasói sztorik