Magyar foci

Kiderült, min változtatott Csercseszov azért, hogy kirángassa a Fradit a gödörből

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A legutóbbi nyolc fordulóban csak egyszer nyert a bajnoki címvédő, miközben a Kecskemét rendületlenül tör előre.

Már az eredmények alapján is jól látható, hogy lendületét vesztette a Ferencváros, majd mindezek után Kubatov Gábor egy kemény üzenetet küldött a focicsapat felé, amiben leszögezte, gyáváknak nem jár aranyérem. A bajnoki címvédő ugyan még mindig vezeti hat ponttal az NB I-et a Kecskemét előtt, de a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg, miközben háromszor is vesztesen hagyta el a pályát.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott a csapatkapitány, Dibusz Dénes, aki szerint nem olyan tragikus a helyzet, mert ebben az időszakban az Európa Ligában is szerepelt a csapat, illetve volt egy válogatott szünet is, de azt elismeri, hogy gyenge szériában vannak. Ő a maga részéről úgy látja, leginkább az elmúlt öt forduló tekinthető hullámvölgynek, és mivel az elmúlt években elkerültek ezek a megzuhanások a csapatot, így nincsenek is hozzászokva ehhez.

„Többnyire ugyanúgy telnek a hétköznapok, mint korábban. Persze, vannak bizonyos változások, mind az edzések felépítésében, mind Sztanyiszlav Csercseszov kommunikációjában. Mégiscsak mást kell most hangsúlyoznia, mint korábban. Míg eddig a legtöbbször arról esett szó, hogy miként maradjunk motiváltak, most más irányból kell megközelítenie az eseményeket.

A vezetőedzőnk jól kezeli ezt a szituációt is, nem akar más lenni, mint eddig volt, próbálja kivenni a helyzet élét. Ahogyan ő fogalmazott, akkor sem táncolt az asztal tetején, ha nyertünk, most sem dől a kardjába.

Nekünk, játékosoknak nincs más dolgunk, mint menni utána, követni az utasításait” – adott egy betekintést Dibusz abba, hogyan kezeli a helyzetet a vezetőedző, aki hazájában úgy nyilatkozott, hogy a klub érvényesítette a szerződésében szereplő opciót és 2024 nyaráig hosszabbított az orosz edzővel.

Szajki Bálint / 24.hu

Dibusz szerint csak úgy tud kikecmeregni a Fradi a jelenlegi helyzetből, ha mindenki többet dolgozik, de ő ezt látja is az edzéseken. Az üldöző Kecskemétet eddig is figyelte fél szemmel, kiváló sztorinak tartja a csapat útját az NB III-ból az élvonalbeli dobogóig, szakmailag is érdekesnek tartja a riválist, ő a maga részéről eddig is komolyan vette a KTE-t.

A válogatott kapus úgy látja, a következő két-három fordulóban egyaránt nyerni kellene, és akkor megnyugodna mindenki. Hétvégén rögtön a Budapest Honvéd ellen, amelyről azt gondolja, javult annyit a játéka, hogy bennmaradjon, igaz, Dibusz szerint nem a hétvégén szerez újabb pontokat.

Olvasói sztorik