Magyar foci

A Fradi védője az újabb vereségről: Ez így nem mehet tovább

M4 Sport
M4 Sport

A Paks 3-2-re győzött otthon a címvédő és éllovas Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Zuhogó esőben, közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, melynek első negyedórájában a Ferencváros kezdeményezett, lesgólig és nagy helyzetig el is jutott. A későbbiekben a Paks kijött a szorításból, de a vendégcsapat így is vezetést szerzett a játékrész közepén: Marquinhos remek indításával Zachariassen indult meg és átpöckölte a labdát a kifutó Nagy Gergelyen. Bő tíz perccel később Abena kezezése miatt büntetőhöz jutott a Paks: Varga Barnabás  végezte el a tizenegyest, Dibusz védett, de a góllövőlista éllovasa a kipattanót közelről belőtte.

A második félidő nagy paksi helyzettel kezdődött. Nem sokkal később Kovacevic egy felugrásnál lekönyökölte Varga Barnabást, a videobíró segítségével a játékvezető tizenegyest ítélt, melyet ezúttal Varga már elsőre belőtt. Egy perccel később a szünetben csereként beállt Lisztes remek lövése után Botka passzolt a hazaiak kapujába. A továbbiakban is mozgalmas volt a mérkőzés, a játékrész közepén emberhátrányba került a Ferencváros, mert Abena megkapta a második sárga lapját. Pár pillanattal később Papp Kristóf mintegy húsz méterről tekert a léc alá. Küzdelmes volt a hajrá, sok szabálytalanság tördelte a játékot, az eredmény pedig nem változott.

A hazai csapat sorozatban hatodszor gyűjtötte be a három pontot, az Európa Ligában a nyolcaddöntőig meneteltő vendég együttes pedig a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből csak egyet nyert meg.

Az előző két körben az FTC győzött ebben a párharcban. A mostani vereséggel hat pontra csökkent a fővárosi csapat előnye a második Kecskeméttel szemben, a Paks pedig maradt a harmadik.

„Ehhez hasonló meccsre készültünk, tudtuk, hogy a Paks szeret hosszú labdákkal dolgozni. Egy sajnálatos szituációból büntetőt kaptunk, majd egy piros lapot, ennek ellenére is küzdöttünk, de ma nem tudtunk pontot szerezni. Nehéz megmondani, hogy miért nem tudtuk folytatni a megkezdett játékunkat, nyilván erről az ellenfél is tehetett.

Nem jelent nyomást, hogy fordulók óta nem nyertünk, ilyen a foci, az összes szerzett pontunkat magunknak köszönhetjük, ahogyan a vesztett pontjainkat is. Örülünk annak, hogy a sérültjeink elkezdtek visszatérni. Küzdünk tovább

nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov.

Botka Endre ennél keményebben fogalmazott, szerinte a játékosoknak felelősséget kellene vállalniuk.

Amit elterveztünk, abból nem sokat tudtunk megvalósítani. Érthetetlen hogy minden meccsen gólokat kapunk. Felelősséget kell vállalni a játékosoknak, ami az elmúlt meccseken nincs meg. Nem érzik annak a súlyát, hogy a Kecskemét egyre inkább jön felénk. Azt hisszük, kimegyünk a pályára és meglesz a mérkőzés. Ezen ideje lenne változtatni, ez nem mehet így tovább.

NB I, 26. forduló

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)

Paks, 4280 néző, v.: Karakó

Paksi FC: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó J. – Balogh B., Papp (Haris, 86.), Vas – Varga B., Böde (Bőle, 61.), Hahn (Sajbán, 77.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Kovacevic, Abena, Konester – Botka, Baráth (Owusu, 77.), Sigér (Esiti, 57.), Sagal (Lisztes, a szünetben) – Marquinhos (Nguen, 57.) – Zachariassen, Traoré

gólszerzők: Varga B. (36., 55., a második 11-esből), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (56.)
piros lap: Abena (66.)
sárga lap: Kinyik (19.), Balogh (90.), illetve Abena (34., 66.), Kovacevic (54.), Lisztes (60.), Botka (83.)

Olvasói sztorik