Magyar foci

Izgulhat a Fradi, Felcsúton is nyert a Kecskemét

Kecskeméti TE / Twitter
Kecskeméti TE / Twitter

Nem tud, de nem is akar leállni az újonc Kecskemét az NB I-ben. Szabó István csapata ezúttal a dobogóért csatázó Felcsút otthonában nyert 3-0-ra, így magabiztosan tartja a második helyét és nyomás alá helyezi az éllovas Ferencvárost.

Már egészen korán, a 6. percben vezetést szerzett a KTE Horváth Krisztofer góljával, és a szünetig a vendégcsapat volt az aktívabb, Tóthnak bravúrt is be kellett mutatnia. A második félidő elejét nagyon megnyomta a Kecskemét, a 22 éves Szalai Gábor megszerezte pályafutása első NB I-es gólját, majd Horváth növelte háromgólosra csapata előnyét.

A Kecskemét egyévként először győzte le riválisát a bajnoki szezonban, az előző két meccs egyaránt 1-1-es döntetlenre végződött. A KTE hátránya hat pont a fordulóban még pályára lépő Ferencváros mögött.

NB I, 26. forduló

Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 0-3 (0-1)
Felcsút, 1810 néző, v.: Derdák

 

Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezgrani, Golla, Batik, Ormonde-Ottewill (Bartolec, a szünetben) – Plsek (Komáromi, 56.), Favorov (Corbu, 56.) – Szolnoki (Van Nieff, 66.), Levi, Gruber (Posztobányi, 66.) – Puljic

Kecskemét: Varga B. – Szabó, Vágó (Bodor, 86.), Belényesi – Nagy K. (Katona M., 76.), Szalai, Szuhodovszki, Banó-Szabó (Katona B., 67.), Zeke – Horváth K. (Meszhi, 76.), Tóth (Májer, 68.)

gólszerzők: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

sárga lap: Posztobányi (82.), Van Nieff (83.), illetve Szalai (36.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik