Magyar foci

Árverésre bocsátottak több, Fehér Miklós nevét viselő védjegyet

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A Győri ETO több védjegyét is árverésre bocsátották a napokban, köztük magát a Győri ETO szóösszetételt, illetve a klub egykori, tragikus körülmények között elhunyt labdarúgójáról, Fehér Miklósról elnevezett díjat is, írta a G7.hu portál. A védjegyek a brókerbotrányba belebukó Quaestor vagyonának maradványai, és most darabonként 100 ezer forintért árulják őket, egyelőre nem sok sikerrel.

A cikk szerint a most kalapács alá kerülő védjegyek korábban a Győri ETO FC Kft. illetve az ETO Park Kft. tulajdonában voltak. A győri ingatlanvagyont (stadion, hotel, bevásárlóközpont, környező infrastruktúra) tavaly év elején, két részletben, bő 10 milliárd forintért árverezték el.

Azonban az ingatlanokon felül is volt még vagyon, ezek egy részét képezi a most áruba bocsátott összesen kilenc védjegy. Az ETO Park Kft-től az ETO PARK HOTEL kifejezést lehet megvásárolni 100 ezer forintért, míg a Győri ETO FC Kft. kis túlzással a helyi labdarúgás történetét árulja. A kiírás szerint övék a Győri ETO és a Győri ETO FC szóösszetétel, akárcsak a Győri Egyetértés Torna Osztály kifejezés, vagy a „Győri ETO FC – a vidék csapata” jelmondat.

Emellett több, Fehér Miklós nevét viselő védjegy is kalapács alá került, a klub a fiatalon, tragikus hirtelenséggel meghalt válogatott csatárról nevezte el a helyi labdarúgó-akadémiát, de egy kupa és egy díj is viseli a nevét.

A G7 úgy tudja, az aukciókon egyelőre egyetlen ajánlat sem érkezett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik