Magyar foci

A mesterhármast szerző Csoboth repítette az Újpestet a ZTE ellen

M4 Sport
M4 Sport

Csoboth Kevin mesterhármasával nyert az Újpest 3-2-re a ZTE ellen az NB I 25. fordulójában.

A csapatkapitányi karszalagot viselő újpesti kapus, Nikolic védésével indult a meccs, majd a másik oldalon honfitársa, Mudrinski került helyzetbe, de Csoboth beadása után sután találta el a labdát.

Mudrinskit aztán a félidő közepén le kellett cserélni, és a helyére érkező Gouré jó cserének bizonyult, mert a passza után Csoboth megszerezte a vezetést a liláknak. Aztán a válogatottban a mindkét márciusi meccsen pályára lépő Csoboth kiharcolt egy büntetőt, de a kameruni Boumal hiába próbálkozhatott kétszer is, egyiket sem tudta belőni:

előbb Demjén védett, de mivel a kapus idő előtt elmozdult a gólvonalról, kapott még egy esélyt az újpesti légiós, aki másodjára a kaput sem találta el.

A második félidő elején így is megszületett a második hazai gól, Nikolic kirúgása után Csoboth tökéletesen vette le a labdát, legyorsulta Kovácsot, majd Demjén lábai között a hálóba gurított.

Varga kapufájánál a harmadik gólhoz is közel járt az Újpest, amely egy térdsérülés miatt elvesztette legpengésebb játékosát, Croizet-t. A sérülés után teljesen megzavarodott az Újpest, a ZTE pedig kihasználta a rövidzárlatot, előbb egy kavarodás végén egy öngóllal lopakodott közelebb a vendégcsapat, majd Meschack szép alakítás végén egyenlített.

Volt még fordulat a meccsben: Csobothnak ugyanis Demjén óriási hibája után összejött a mesterhármas, a zalai kapus az újpesti támadóra rúgta a labdát, ami onnan bepattogott.

A visszatérő Nebojsa Vignjevic ezzel győzelemmel kezdte második újpesti időszakát, csapata pedig pontszámban beérte a most legyőzött ellenfelet.

NB I, 25. forduló:

Újpest FC – ZTE FC 3-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző,
v.: Káprály
Újpest: Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati (Mack, 89.) – Onovo, Boumal (Diaby, 89.) – Csoboth, Varga B. (Jakobi, 63.), Croizet (Mörschel, 63.) – Mudrinski (Gouré, 23.).
ZTE: Demjén – Lesjak (Huszti, 86.), Csóka, Mocsi, Gergényi – Tajti, Safronov (Szendrei, 46.), Kovács B. (Németh D., 86.) – Meschack, Ikoba, Szalay Sz. (Klausz, 59.).
gól: Csoboth (29., 47., 75.), illetve Anculasz (62., öngól), Meschack (66.)

Olvasói sztorik