Magyar foci

„Amikor megkeresett a Videoton, úgy éreztem, erre a projektre vágytam”

David Lidstrom / Getty Images
David Lidstrom / Getty Images
Bartosz Grzelak, a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője szerint csapatának a Honvéd elleni győzelem után is a bennmaradásra kell koncentrálnia.

„A célkitűzés a bennmaradáson kívül, hogy felépítsünk egy csapatot” – fogalmazott az M4 Sport Nemzeti Sporthíradóban a 44 éves edző, aki március 15-én szerződött a jelenleg kilencedik székesfehérvári együtteshez.

Kérdésre válaszolva elmondta, egyelőre nincs olyan tervük, hogy svéd játékost igazoljon a klub, mivel a kiesés elkerülésére koncentrálnak.

Volt néhány megkeresésem skandináv országokból és Lengyelországból. Amikor megkeresett a Videoton, úgy éreztem, erre a projektre vágytam, hogy a csapatot visszavezessem arra a helyre, ahová tartozik

– hangsúlyozta.

A tréner a sérült Fiola Attiláról elmondta, hogy alapember, így nehéz lesz pótolni, Loic Nego száműzetése a keretből pedig csak arra a hétvégére vonatkozott, eltiltása után a válogatottban is bizonyította profi hozzáállását.

A hátralévő mérkőzésekről úgy nyilatkozott, a Ferencváros elleni találkozót kivéve mindegyik hatpontos meccsel ér fel. Jelezte, szeretné, ha csapata több játékossal támadna, hogy hatékonyabb legyen.

„Azt gondolom, rövid távon kell gondolkodnunk, különben elveszíthetjük a fókuszt, meccsről meccsre kell haladnunk” – jelentette ki Grzelak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik