Magyar foci

Nem elég, hogy eltiltották öt évre, vádat is emeltek a bírót lefejelő vasi futballista ellen

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A Sárvári Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy játékvezetőt lefejelő vasi futballista ellen.

A vád szerint 2022, október 22-én a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában rendezett Rábapatyi KSK–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE mérkőzés 85. percében a vendégek egyik játékosa aki – szabálytalanság miatt – piros lapos figyelmeztetést kapott – nehezményezte a játékvezető ítéletét, ezért lefejelte.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, de a játékvezetést nem tudta folytatni, ezért lefújta a mérkőzést.

A Vas Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a megvádolt játékos erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a mérkőzésen részt vevőkben megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. A vádlott futballista büntetőjogi felelősségéről majd a Sárvári Járásbíróság fog dönteni, írta a Vaol.hu portál.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságának fegyelmi bizottsága gyorsan döntött és a táplánszentkereszti futballistát 2027. október 23-ig eltiltotta a labdarúgástól úgy, hogy külföldön sem folytathatja a pályafutását.

A labdarúgó fellebbezett a döntés ellen, de a fellebbviteli bizottság helybenhagyta az eltiltás mértékét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik