Magyar foci

Merész ötlettől vezérelve Spanyolországban lett futballedző a magyar kapus

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Fiatalon egy évet a Charlton Athleticnél töltött, védett a Ferencvárosban és a Honvédban, légióskodott Cipruson, majd pályafutása befejeztével szakkommentátorként, illetve Budaörsön és a III. kerületi TVE csapatánál dolgozott, azonban fél éve sok hírt nem lehetett hallani Kemenes Szabolcsról. A korábbi kapus gondolt egy merészet és kiköltözött Spanyolországba, ahol jelenleg egy Kanári-szigeteken szereplő U19-es csapatnál dolgozik, emellett pedig ingatlankezeléssel is foglalkozik.

„Amikor a Kerületnél véget ért a munkánk, komolyabban nem nagyon jöttem szóba sehol, ezért úgy éreztem, hogy 36 évesen elérkezett a pillanat, amikor érdemes belevágni egy külföldi kalandba” – nyilatkozta a Csakfoci.hu portálnak.

A megoldás elég váratlan és merész volt, elmondása szerint egyszerűen besétált egy spanyol klubhoz.

Beszéltem a sportigazgatóval, megmutattam az önéletrajzomat, elmondtam, hogy ki vagyok, mit szeretnék. Ő felajánlotta, hogy az U19-eseknél elkezdhetek dolgozni. Volt egy két hónapos próbaidő, amikor az letelt, akkor véglegesítettek.

Ha minden jól alakul nyáron meglesz a legmagasabb edzői képesítése, de hogy ezt otthon vagy Spanyolországban használja, még nem tudja.

„Épp most néztem, hogy az NB II-ben 17 edzőváltás volt már az idei szezonban. Ez egy óriási szám. Azt érzem, hogy több helyen nincs valódi koncepció, sok esetben az edzőket áldozzák fel, ha elmaradnak az eredmények.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • jelenleg nem aktuális a hazatérése, a spanyol focira összpontosítja erejét.
  • már beszél annyira spanyolul, hogy meg tud tartani egy edzést és el tud mondani egy meccsértékelést.
  • hogy a spanyolok nem nagyon követik a külföldi futballt, saját útjuk van, nincs igényük, hogy a külföldi foci felé nyissanak.
  • ha egyszer hazatér, szívesen folytatná a szakkommentátorkodást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik