Magyar foci

Böde csereként beállva lett a Paks nyerőembere a Vasas ellen

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Paks 3-2-re győzött a Vasas otthonában az NB I 24. fordulójában.

A Paks a 24. percben szerzett vezetést, Hahn szépen vett le egy beadást, gondosan maga mögött tartotta a védőt, majd a jobb sarkot választotta.

A Vasas a szünet előtt kétszer is egyenlíthetett volna, ám Szilágyi helyzeténél Nagy mutatott be a nevéhez méltó bravúrt, majd Hidi 19 méteres lövése döngette meg a bal kapufát.

A második félidőben a csereként beállt Böde végleg eldöntötte a meccset, előbb Osváth beadása után fejjel, majd később lábbal is betalált.

Két korábbi gólkirály repítette a Paksot, majd a Vasas részéről az a Holender szépített, aki a 2018-2019-es szezonban még kispestiként (az akkor már a Fradiban játszó Lanzafaméval holtversenyben) szintén volt az NB I legjobb gólszerzője. Berecz aztán a 90. percben egy gólra felhozta a Vasast, de pontot így sem szerzett a sereghajtó.

A Paks zsinórban negyedik győzelmét aratta, a Vasas viszont nyolc kör óta nyeretlen.

NB I, 24. forduló:

Vasas FC – Paksi FC 2-3 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion
v.: Bognár
Vasas: Uram – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Deutsch, 73.) – Hidi P. (Hidi M, 59.), Berecz, Urblik (Szalai J., 45.) – Holender, Balogh N. (Ihrig-Farkas, 45.), Szilágyi K. (Sztojka, 73.).
Paks: Nagy G. – Vas, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Papp (Haraszti, 64.), Windecker, Balogh B., Bőle (Sajbán, 46.) – Hahn (Böde, 46.), Varga B. (Haris, 71.).
gól: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)
sárga lap: Otigba (22.)

Olvasói sztorik