Magyar foci

Fiatal svéd futballedzőt szerződtetett a Fehérvár

Kinevezte új edzőjét a Fehérvár FC labdarúgócsapata, amely 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött a 44 éves Bartosz Grzelakkal.

A szakember 1978. november 2-án született a lengyelországi Szczecinben, azonban már gyermekként Svédországba költöztek családjával. Egészen fiatalon kezdett focizni, 1997-ben be is mutatkozott az egyik legnépszerűbb svéd élvonalbeli csapatban, az AIK Solnában, valamint tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, azonban korán az edzői pályára lépett.

2009 és 2011 között az IK Frey Taby másod-, majd öt és fél éven keresztül vezetőedzőjeként dolgozott. Irányításával a csapat a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel.

2017 nyarán az AIK másodedzője lett, onnan a svéd U21-es válogatott másodedzői posztjára vezetett az útja, majd 2020 augusztusában vette át az AIK irányítását, ahol első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett – az aranyérem sorsa csak a gólkülönbségen múlott.

2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 41-et nyert meg, 18 döntetlen mellett csak 21-szer hagyta el csapata pont nélkül a pályát.

Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát.

Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszú távú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk, a feladat mindenki előtt ismert” – idézte a szakembert a klub hivatalos honlapja.

„2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a csapat és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg!” – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik