Magyar foci

Őrült nagy potyával győzött az Újpest

Az Újpest hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd felett az NB I 23. fordulójában. A vendégek hat veretlen meccs után buktak el.

Az első perctől az Újpest irányította a játékot, de vezető góljához kellett Babunski rosszul hazaadott labdája, melyre Mudrinski lecsapott és elpöckölte a kapus mellett (1-0).

A vezetés birtokában is a hazaiak futballoztak fölényben, a vendégek támadásban semmiféle veszélyt nem jelentettek, egyedül az újpesti kapus két hibája okozott riadalmat. Előbb Nikolic rossz kirúgását csapattársa a letámadás miatt kénytelen volt visszapasszolni, de a labda elkerülte a kaput, majd öt perccel később addig totojázott, amíg a rárontó Drazicba rúgta a labdát – szerencséjére az nem a kapu felé pattant.

Kuttor Attila vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni az enerváltnak tűnő Mezőkövesdet, amely ennek nyomán első komolyabb helyzetét is kialakította. Ezt követően viszont ismét az Újpest került mezőnyfölénybe, így biztosan őrizte minimális előnyét, de nem tudta eldönteni a találkozót a második gól megszerzésével.

A hajrára a csereként beállt Lehoczky kiállítása miatt emberhátrányba is került a Mezőkövesd, amely így még kilátástalanabb helyzetbe került. A lila-fehérek teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot, az 1-0-s végeredmény a vendégekre nézve hízelgő, írta az MTI.

NB I, 23. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2547 néző
v.: Andó-Szabó
Újpest: Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati (Croizet, 61.; Varga B., 89.) – Szabó B., Mack, Jakobi (Onovo, 81.), Csoboth (Mucsányi, 89.) – Mörschel, Mudrinski (Ambrose, 61.)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Beriasvili (Ephestion, 46.), Vajda – Da. Babunski (Besirovic, 76.), Brtan (Lehoczky, 46.), Nagy G. (Márkus, 46.) – Molnár, Drazic (Bobál G., 66.)
gól: Mudrinski (10.)
piros lap: Lehoczky (74.)
sárga lap: Lehoczky (57., 74.), Lukic A. (64.), Pillár (72.), Ephestion (80.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik