Magyar foci

Történelmi tett: először nyertek a felcsútiak a Fradi vendégeként

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Nem sikerült jól a Ferencváros főpróbája: a Bayer Leverkusen elleni EL-visszavágóra készülő magyar bajnok 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Puskás Akadémiától.

A leverkuseni 2-0-s vereség után Sztanyiszlav Csercseszov hat helyen változtatott a kezdőcsapatán a Puskás Akadémia elleni bajnokira. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 28. percben: Spandler jobbról ívelt középre, Dibusz merész vetődéssel, a levegőben úszva elütötte a labdát, de pont Komáromi elé, aki 8 méterről egyből a kapuba lőtt (0-1).

Tíz perc múlva növelték előnyüket a vendégek, Levi jobb oldali szabadrúgása után Favorov egy védő szorításában valahogy eltette a labdát Dibusz mellett, de kellett Puljic, aki szinte a gólvonalról lőtt a hálóba (0-2).

A Fradi a szünetben kettőt cserélt – Traoré és Vécsei már minden bizonnyal a csütörtöki kupameccsre kapott pihenőt –, majd az 57. percben emberelőnybe került, Puljic ugyanis megkapta a második sárga lapját.

A mezőfölény azonban kevés volt, komolyabb helyzetig sem jutottak a hazaiak, akik végül úgy szépítettek, hogy a 96. percben Botka közeli pöccintésénél Markek kapus a labda mellé nyúlt.

A vége 1-2 lett, a Puskás Akadémia először tudott győzni az Üllői úton.

NB I, 24. forduló

Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
Groupama Aréna, 7051 néző
v: Pintér
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Boudjemaa, Sigér (Marquinhos, 60.), Vécsei (Auzqui, 46.) – Gojak (Sagal, 67.), Frederiksen (R. Mmaee, 60.), Traoré (Baráth, 46.)
Puskás Akadémia: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill – Levi (Slagver, 82.) Plsek (Van Nieff, 72.), Favorov, Komáromi (Mezghrani, 88.) – Gruber (Colley, 82.), Puljic
gól: Botka (96.), illetve Komáromi (27.), Puljic (37.)
piros lap: Puljic (56.)
sárga lap: Boudjemaa (15.), Frederiksen (19.), illetve Puljic (24., 56.), Gruber (47.), Komáromi (50.), Ormonde-Ottewill (60.), Favorov (96.)

Kapcsolódó
Tartalékosan is győzelemmel hangolt a Fradira a Leverkusen
A német sajtó szerint egy pontot megérdemelt volna a Werder Bremen.
Olvasói sztorik