Magyar foci

A sérülések miatt panaszkodott a Fradi edzője az EL-párharc előtt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Csütörtökön idegenben kezdi a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-nyolcaddöntőt a Ferencváros, amelynek keretéből öten is sérültek.

„Jó a keretünk, ami az egyetlen negatívum, hogy most öten sérültek, ezek a sérülések ráadásul meglehetősen súlyosak.

Mondhatni, hogy ez egy kihívás, de egyszerre öt az kicsit sok

– panaszkodott a csapat edzője, Sztanyiszlav Csercseszov a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjúban, amelyet az NSO szemlézett. A hiányzók listáját Muhamed Besic, Owosu Kwabena, Sammy Mmaee, Tokmac Nguen és Pászka Lóránd alkotja.

A Fradi ismeri a Leverkusent, hiszen az előző idényben csoportellenfelek voltak az EL-ben, akkor a németek otthonában 2-1-es hazai siker született, idehaza pedig az FTC nyert 1-0-ra Aissa Laidouni góljával, aki a vb után az Union Berlinhez szerződött.

„Legyünk tárgyilagosak, egy Bundesliga-csapattal játszunk. A német bajnokság erősebb, mint a magyar, ám ez önmagában nem jelent semmit. A csoportkörben francia és török klubot is megelőztünk. Azt nem akarom most elmondani, hogy mik a Bayer erősségei és gyengeségei, megteszem ezt a csapat előtt” – magyarázta Csercseszov.

Aki elárulta, ő is támogatta azt a döntést, hogy a visszavágót a Groupama Aréna helyett a Puskás Arénában vívja a csapat, hiszen így 60 ezernél is több néző előtt léphetnek pályára. Csercseszov érdekes adottságnak nevezte, hogy a Fradinál 15 különböző országból érkezett játékossal kell dolgoznia.

„Eltérő a labdarúgók hozzáállása, nyelve, és mindenkivel tudni kell kapcsolatot teremteni. Ennek a módját pedig egyetlen edzői tanfolyamon sem tanítják”.

A címvédő Fradi az NB I legutóbbi fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen, de így is 14 ponttal vezeti a tabellát a második Kecskemét előtt.

Olvasói sztorik