Magyar foci

A rivális legyőzésével ugrott vissza az élre a Diósgyőr

M4 Sport
M4 Sport

A kazincbarcikai vereségét követően hamar visszatalált a győztes útra a Diósgyőr labdarúgócsapata, amely hazai pályán verte 3-1-re a Gyirmótot.

Bár az első félidőben Pethő révén a vendégek kétszer is eltalálták a kapufát, az első gólt a DVTK szerezte, egy szöglet után Szatmári fejelt a kapuba. A fordulást követően Soltész is kapufát lőtt gyirmóti részről, de a labda visszapattant hozzá, másodszor már nem hibázott. Gyorsan visszavette a vezetést a hazai csapat, Obounet egy kipattanót kanalazott be a kapuba, innentől kezdve pedig sorra jöttek a diósgyőri helyzetek, a gaboni játékos pedig újabb góljával a 76. percben lezárta a meccset.

A DVTK a három pontnak köszönhetően visszavette az első helyet az MTK-től, két pont az előny a riválissal szemben. A következő fordulóban a két feljutó helyen álló csapat egymás ellen lép pályára Budapesten. A betegség miatt vezetőedzője, Csertői Aurél nélkül Diósgyőrbe utazó Gyirmót a negyedik helyen maradt, de leszakadt öt ponttal a harmadik PMFC mögött, amely nyerni tudott a fordulóban Nyíregyházán.

NB II, 26. forduló

Diósgyőri VTK-Gyirmót FC Győr 3-1 (1-0)
HR-Rent Kozármisleny – MTK Budapest 0-3 (0-2)
Aqvital FC Csákvár-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-3 (0-2)
Nyíregyháza Spartacus FC-Pécsi MFC 1-2 (1-1)
ETO FC Győr-FC Ajka 0-1 (0-1)
Szombathelyi Haladás-Tiszakécskei LC 3-1 (1-0)
BFC Siófok-Soroksár SC 2-2 (1-2)
Budafoki MTE-Dorogi FC 1-0 (1-0)
Credobus Mosonmagyaróvár-Szentlőrinc 1-1 (1-0)
Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

 

Az élcsoport: 1. DVTK 58 pont, 2. MTK 56, 3. Pécsi MFC 47

Olvasói sztorik