Magyar foci

Két meccs, hat pont, hét gól – a bajnokságban már beindult a Paks

A Paks 3-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó NB I 22. fordulójának szombati játéknapján.

Jól kezdett a vezetőedzőként 150. élvonalbeli mérkőzésén irányító Bognár György csapata, a hazaiak ugyanis nagyon hamar vezetéshez jutottak Varga szép fejesével, majd húsz perc elteltével Windecker is betalált (2-0).

A labdabirtoklási arány ugyanakkor teljesen kiegyenlített játékképet mutatott, de a Paks veszélyesebb volt a kapura: ötször próbálkozott és kétszer el is találta. Ugyanez az arány a zalaegerszegieknél kettőből kettő volt, és még a szünet előtt sikerült szépíteniük Grezda révén.

Fordulás után a szünetben hármas cserével felfrissített vendégek nem tudtak jelentős mértékben változtatni a játék képén, ráadásul Windecker második találata után megint kétgólos hátrányba került (3-1).

A lefújásig változatlanul alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, a Paks még lesgólig is jutott, de a három pont otthon tartása nem forgott igazán veszélyben.

Visszatérése óta ez volt Bognár György harmadik bajnokija, a Mezőkövesd elleni 0-2-es vereség után a csapat előbb 4-1-re nyert Felcsúton, majd most a ZTE-t verte simán.

NB I, 22. forduló

Paksi FC – Zalaegerszegi TE 3-1 (2-1)
Paks
v: Vad II
Paks: Simon – Kinyik, Kádár, Vas – Osváth, Windecker (Sajbán, 78.), Papp, Szabó J., Bőle (Szélpál, 64.) – Varga B. (Hahn, 84.), Böde (Haraszti, 64.)
ZTE: Demjén – Huszti (Mim, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi – Ubochioma, Sankovic, Lesjak (Tajti, a szünetben), Németh D. (Baloteli, 72.) – Szalay (Ikoba, a szünetben), Grezda (Kovács B., 54.)
gól: Varga B. (6.), Windecker (20., 62.), illetve Grezda (33.)
sárga lap: Kádár (27.), Vas (54.), Haraszti (64.), illetve Grezda (52.), Csóka (87.)

Olvasói sztorik