Magyar foci

Lesgólokat szerzett a Fradi, ziccereket rontott a Mezőkövesd

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Legutóbbi négy bajnokija közül harmadszor játszott döntetlent a Ferencváros labdarúgócsapata, amely az NB I 22. fordulójának nyitányán 1-1-et ért el a Mezőkövesd ellen.

Úgy indult a mérkőzés, hogy a Fradi átgázol ellenfelén: a 12. percben Sigér ívelt a védők mögé, Traoré pedig ballal a jobb sarokba pöckölte a labdát (1-0). A 15. percben ismét Traoré villant, 16 méteres lövése utat is talált a hálóba, ám a lesen álló Ryan Mmaee zavarta Piscitelli kapust, így a videobíró érvénytelenítette a találatot.

A Mezőkövesd megnyugodott, és ha már így tett, akkor a 23. percben egyenlített: Filip lövését Dibusz nem tudta megfogni, a labda messzire pattant róla, Besirovic ismétlését még blokkolták a védők, de Drazic jókor volt jó helyen (1-1).

A második félidőt egy abszolút ziccerrel indíthatta volna a Kövesd, de a több méteres előnnyel nekilóduló Molnárt Civic könnyedén utolérte, így lövés sem lett a kínálkozó lehetőségből.

A 60. percben Dibusz villant: Drazic fejesét óriási bravúrral ütötte ki a jobb alsó sarok elől.

A hajrában Wingo távoli lövése megpattan Lukicon, Zachariassen kapcsolt és megelőzve a kapust a hálóba fejelte a labdát. Azonban a VAR ismét jelzett, és alapos megfontolás után ezúttal is lest ítélt.

Az eredmény a hétperces hosszabbításban sem változott, így a Fradi 1-1-gyel hangolt a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-mérkőzésre

NB I, 22. forduló

Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 7127 néző
v.: Farkas Á.
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Abena, Civic – Sigér, Esiti (Vécsei, 46.) – Traoré, Mercier (Zachariassen, 64.), Marquinhos (Gojak, 77.) – R. Mmaee (Frederiksen, 46.)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Lehoczky (Vajda, 46.), Filip – Besirovic, Cseri (Da. Babunski, 64.), Karnyicki (Brtan, 79.) – Molnár G. (Beriasvili, 91.), Drazic
gól: Traoré (11.), illetve Drazic (24.)
sárga lap: Wingo (44.), Marquinhos (45.), illetve A. Lukic (44.), Cseri (45+6.), Karnyicki (49.), Besirovic (50.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik