Magyar foci

A pocsék formában lévő ZTE-nek még tizenegyesből sem ment a sereghajtó Vasas ellen

M4 Sport
M4 Sport

A sereghajtó Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Veszélyesebb volt az első félidőben a hazai együttes, amely nagyjából ugyanannyit birtokolta a labdát, mint a tabella utolsó helyén szerénykedő fővárosiak, de kapura lövéssel többször próbálkozott a riválisnál.

A gól nélküli első 45 perc és a fordulás után nem változott a játék képe, a Zalaegerszeg lendületben maradt, ám fölénye sokkal érezhetőbb volt.

A félidő derekán tizenegyeshez jutott a hazai együttes, a büntető azonban kimaradt, ugyanakkor a ZTE még inkább rákapcsolt és nagy nyomást helyezett a Vasasra.

Az angyalföldiek innentől csak a védekezésre, illetve a pontszerzésre figyeltek, és sikerrel is jártak, a zalaiak ugyanis nem tudtak betalálni.

A zalaiak sorozatban hatodik mérkőzésükön, míg a fővárosiak egymás után negyedszer maradtak nyeretlenek.

NB I, 20. forduló:

ZTE FC – Vasas 0-0
Zalaegerszeg, 2324 néző
v: Bogár
ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi (Szafronov, 91.) – Sankovic – Mim (Manzinga, 64.), Szendrei, Németh, Ubochioma (Szalay, 81.) – Ikoba.
Vasas: Uram – Litauszki, Otigba, Hegedűs – Szivacski, Márkvárt (Hidi, 89.), Berecz, Hinora (Ihrig-Farkas, 46.), Ódor – Radó (Cipf, 46., Holender, 75.), Novothny (Balogh N., 46.).
sárga lap: Lesjak (86.), illetve Szivacski (35.), Otigba (69.)

Olvasói sztorik