Magyar foci

Kezdőkörből lőtt góllal győzött a Kisvárda

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A dobogós helyekért harcoló Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő Újpestet a labdarúgó NB I 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A Kisvárda a 35. percben szerzett vezetést, egy szögletet követően Nikolic kapus nagyot védett, de a labdát Kovacic elé került, aki közelről nem hibázott (1-0).

Villámgóllal kezdte a második játékrészt az Újpest, a csereként beállt Simon Krisztián lőtte ki 15 méterről a jobb alsó sarkot (1-1).

Az 53. percben szenzációs gólt szereztek a hazaiak: Navratil kapott nagyszerű kiugratást, de a kapujából messze kifutó Nikolic menteni tudott. Pechjére a labda Makowski elé került, aki futtából, a kezdőkört éppen elhagyva nagyszerűen ívelt az üres kapuba (2-1).

A Kisvárda november 5-e óta először gyűjtötte be a három pontot, igaz, idén még veretlen, hiszen három döntetlen után most megszerezte első győzelmét 2023-ban.

NB I, 20. forduló

Kisvárda Master Good – Újpest FC 2-1 (1-0)
Kisvárda, 1890 néző
v.: Rúsz
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kovacic, Széles, Leoni (Kravcsenko, 91.) – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 73.) – Makowski, Ilievski (Navrátil, 46.), Camaj (Vida, 73.) – Mesanovic (Spasic, 93.)
Újpest: Nikolic – Pauljevic, Diaby, Hall, Antonov – Onovo, Jakobi – Varga Gy. (Simon K., 46.), Szabó II. B. (Gouré, 46.), Csoboth (Borello, 79.) – Mudrinski
gól: Kovacic (35.), Makowski (52.), illetve Simon K. (46.)
sárga lap: Ötvös (22.), Széles (28.), Camaj (42.)

Olvasói sztorik