Magyar foci

„Ilyen a futball” – mondta az újpesti csapatkapitány arról, hogy Fehérvárra igazolt

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

A téli átigazolási időszak utolsó apján jelentette be a Fehérvár, hogy leigazolta a rivális Újpest csapatkapitányát, Csongvai Áront, valamint Katona Mátyást is (az üzlet hátterét ebben a cikkünkben mutattuk be). A transzfer érthetően nagy visszhangot generált, Csongvai pedig elmondta a Nemzeti Sportnak, ő maga is sokat őrlődött a döntésen, érzelmileg rendkívül nehéz napokon van túl.

„Nem csodálom, hogy sok újpesti szurkolótól kaptam hideget-meleget. Megértem őket, teljesen normális reakció, de érkeztek pozitív visszajelzések is, hogy elfogadják a klubváltást.

Egyértelműen az szólt mellette, hogy szakmailag nagyobb lehetőséget látok a Vidiben. Ha tovább fejlődöm, természetesen innen is kaphatok válogatott meghívót. Építem a karrierem, ilyen a futball

– nyilatkozta a 22 éves játékos.

Csongvai hátvédként és középpályásként is bevethető, de a Vidi vezetőedzője, Huszti Szabolcs elmondta neki, elsősorban a védelemben számol vele. Mivel a fehérváriaktól két bekk is eltiltását tölti, nem kizárt, hogy már szombaton a Puskás Akadémia elleni mecccsen bemutatkozik új csapatában.

Abban biztos vagyok, hogy a Fehérvárnak nem lesznek kiesési gondjai, de ehhez egymás után kell nyernünk a meccseket

– mondta a fehérvári esélyekről és megjegyezte, abban bízik, hogy az Újpest is simán bennmarad az élvonalban.

Olvasói sztorik