Magyar foci

A Vasas elleni győzelmével már nincs kiesőhelyen az Újpest

M4 Sport
M4 Sport

Az Újpest 1-0-ra nyert a sereghajtó Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

Az újpestiek meccskeretéből hiányzott két stabil kezdőjátékos, Katona Mátyás és a csapatkapitány Csongvai Áron, akikről a klub honlapján annyit jegyeztek meg: átigazolásukkal kapcsolatban tárgyalásban állnak. A két játékos sajtóhírek szerint a MOL Fehérvárhoz készül.

A találkozó első félideje gyenge iramot hozott, az akciók nagyon ritkán értek lőtávolra a kapuktól. A kapusoknak így leginkább lábbal kellett játékba avatkozniuk, mert védenivalójuk nem akadt. A Vasas a biztonságot helyezte előtérbe és visszazárt a térfelére, amikor labdához jutott, kevés húzásból próbált meg akciót kezdeményezni. Az angyalföldiek ugyanolyan veszélytelenek voltak, mint a labdát járató, a széleket forgató újpestiek, akik nem tudtak áttörni a fegyelmezett hazai védelmen.

A szünet után a vendégek azonnal megszerezték a vezetést: Antonov indítása után Csoboth került ziccerbe, amit higgadtan értékesített. A Vasas hátrányban azonnal ritmust váltott és bátrabb támadójátékot kezdeményezett. Veszélyt azonban csak Holender becserélését követően jelentett, bár a 81. percben pont ő hagyta ki a legnagyobb egyenlítési lehetőséget, amikor a kapufáról elé pattant labdát az ötösről az üresen tátongó kapu fölé vágta. A tízperces ráadásban Mudrinski eldönthette volna a mérkőzést, de hibázott, a vendégek viszont így is megőrizték előnyüket.

Az Újpest a szezonban kilencedik idegenbeli fellépésén harmadszor szerzett pontot, ezeken másodszor nyert, a lila-fehér együttes ezt megelőzően vendégként öt meccsen zárt pont nélkül. A Vasas az idény tizedik hazai fellépésén ötödször maradt alul.

NB I, 19. forduló

Vasas FC-Újpest FC 0-1 (0-0)

gólszerző: Csoboth (47.)

sárga lap: Novothny (25.), Szivacski (37.), Berecz (85.), illetve Diaby (27.), Szabó B. (90.)

Olvasói sztorik