Magyar foci

Elképesztő végjátékban fordított a Debrecen a Paks ellen

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Bár a rendes játékidő lejártakor még úgy tűnt, a Paks három ponttal távozik Debrecenből, a hazaiak a ráadásban két gólt szerezve megfordították a mérkőzés állását az NB I 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az első félidő legnagyobb helyzetét a Paks hagyta ki, amikor a kiugró Hahn lövése úgy csattant a jobb kapufán, hogy Megyeri még bele tudott kapni a labdába. A szünet után is a vendégek veszélyeztettek, két kihagyott helyzet után az 56. percben a góllövőlistát vezető Varga Barnabás idénybeli 12. találatával megszerezte a vezetést (0-1).

Úgy tűnt, ez elég is lehet a győzelemhez, ám a 92. percben egy bal oldali szögletrúgást követően Dreskovic fejesgóllal egyenlített (1-1).

És még nem volt vége, a négyperces hosszabbítás ellenére a 95. percben Dzsudzsák újabb szabadrúgása Dorian Babunskit találta meg, aki estében a bal alsó sarokba kotorta a labdát (2-1).

A hazaiak ezzel idén még veretlenek, míg a tolnai együttes továbbra is nyeretlen 2023-ban.

NB I, 19. forduló

Debreceni VSC – Paksi FC 2-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző
v.: Karakó
Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Mance, 78.), Dzsudzsák, Sós (Bódi, 71.) – Dorian Babunski
Paks: Nagy G. – Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas, 75.) – Papp K., Windecker – Hahn (Haris, 80.), Haraszti, Bőle (Skribek, 61.) – Varga Barnabás
gól: Dreskovic (92.), Dorian Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)
sárga lap: Szécsi (67.), Dzsudzsák (68.), Manrique (83.), illetve Kinyik (37.), Papp K. (82.)

 

Olvasói sztorik