Magyar foci

Pert nyert a Mezőkövesd ellen a klub korábbi légiósa

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Pert nyert a Mezőkövesd ellen a klub korábbi bolgár focistája, Antonio Vutov.

A játékos 2020 és 2022 focizott a Kövesdben, majd a szerződésének felbontása miatt munkaügyi pert indított.

A vita onnan indult a felek között, hogy a játékost miért tették ki az első keretből. A klub egészségügyi szempontok mellett arra hivatkozott, hogy a teljesítménye nem volt megfelelő. A játékos ezzel nem értett egyet, szerinte szerződést akartak vele bontani.

Ez nem először fordul elő a klubnál, nekünk három esetünk is volt, ezekből kettőt megnyertünk a bíróságon, egyikben pedig megállapodtunk. Ebben az esetben régóta fennálló precedens van, a nemzetközi sportjogban tudják, mi az eljárás ebben a helyzetben. Az irodánknak is régóta van tapasztalata ebben, rendszeresen foglalkozunk ilyen ügyekkel. (…) A per nem volt egyszerű, mert a klub megtámadta a FIFA joghatóságát. A játékos bolgár, a klub pedig magyar, ezért joghatósága volt a FIFA-nak a döntésben. Nem a Mezőkövesd az egyetlen klub, amely ilyet csinál. A fociban az egész világon jellemző ez, hogy így akarják rávenni a játékost a szerződésbontásra vagy az eligazolásra” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az NB1.hu-nak Kiss Márton sportjogász, aki a Vutovot képviselő iroda munkatársa .

A 26 éves, kétszeres bolgár válogatott középpályás 45 tétmeccsen 5 gólt szerzett a Mezőkövesdben, jelenleg pedig hazájában, a Levszki Szófiában szerepel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik