Magyar foci

A hajráig szenvedett a Fradi, majd elkalapálta a Paksot

Sokáig úgy tűnt, meglepetést okozhat a Paks labdarúgócsapata a Ferencváros ellen, végül a címvédő jó hajrával fordított, és 3-1-re győzött a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Az első félidőben a Fradi játszott kisebb fölényben, de ezt nem tudta gólokra váltani. Fordulás után aztán gyorsan változtatnia kellett, mert a 49. percben a hazaiak Kinyik révén megszerezték a vezetést (1-0).

A 63. percben ugyancsak ő növelhette volna az előnyt, de kapásból a bal kapufa mellé lőtt, majd kilenc perccel később ismét Kinyik hibázott a kapu előtt. A címvédő az ellenakcióból büntetett: Marquinhos jobb oldali beadását Kwabena Owosu fejelte a kapuba (1-1).

A 78. percben Dibusz védett nagyot, hat perc múlva jött az újabb Fradi-gól, ezúttal Zachariassen használta ki Marquinhos átadását (1-2).

A 89. percben eldőlt a mérkőzés, Ryan Mmaeét buktatta Kádár a 16-oson belül, a sértett nem hibázott (1-3).

NB I, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Paksi FC – Ferencvárosi TC 1-3 (0-0)
Paks, 2501 néző
v.: Csonka
Paks: Simon B. – Sajbán, Vas, Kinyik, Kádár, Osváth – Balogh B., Windecker (Papp K., a szünetben), Szabó B. (Kovács N., 71.) – Hahn (Horváth K., 92.), Haraszti (Gyurkits, 64.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee (Kovacevic, 65.), Pászka (Owusu, 65.) – Besic, Vécsei (Zachariassen, 55.) – Traore, Nguen (Esiti, 85.), Auzqui (Marquinhos, 55.) – R. Mmaee
gól: Kinyik (49.), illetve Owusu (72.), Zachariassen (82.), R. Mmaee (90., 11-esből)
sárga lap: Szabó B. (39.), illetve Nguen (58.), Knoester (71.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik