Magyar foci

Nem tudta legyőzni a sereghajtó Vasast a Fradi

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Hiába volt rengeteg helyzete a címvédőnek, nem sikerült begyötörni egy gólt sem. Az Fradi előnye így is tetemes.

A címvédő és éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott sereghajtó vendégével, a Vasassal a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét egykapuzott az Európa Ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.

Az angyalföldi kapuban Uram János védett, aki most debütált a magyar élvonalban.A ferencvárosiak immár hét kör óta veretlenek, míg a vendégek a bravúros pontszerzés ellenére sem mozdultak el az utolsó helyről.

NB I, 17. forduló

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0

sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)

Olvasói sztorik