Magyar foci

A ZTE-t kinyíró bírói ítéleten kiadósat lehet vitatkozni

M4 Sport
M4 Sport

A mérkőzés nagyobb részében emberelőnyben futballozó Debrecen háromgólos győzelmet aratott a vendég Zalaegerszeg felett a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján.

Gyors hazai találat után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Dzsudzsák egy alkalommal tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát, de Megyerinek is akadt védenivalója. Az idő múlásával csökkent az iram, majd egy debreceni kontra során, amikor Mocsi a 16-oson belül meglökte Sóst, Káprály játékvezető 11-est ítélt és piros lapot mutatott fel a zalaegerszegi játékosnak. A döntés túl szigorúnak tűnt, ám a videobíró is megerősítette, Dzsudzsák értékesített büntetőjével megduplázták előnyüket a házigazdák, a vendégek pedig megfogyatkoztak.

A szünet után egy nagy védelmi hibát kihasználva tovább növelte előnyét a Debrecen, ezzel végleg eldőlt a találkozó. A folytatásban jellemzően a mezőnyben folyt a játék, újabb gól már nem esett.

A hazai csapat ezzel megelőzte riválisát a tabellán és feljött az ötödik helyre. A ZTE egy héten belül a második vereségét szenvedte el.

NB I, 17. forduló

Debreceni VSC-ZTE FC 3-0 (2-0)

gólszerzők: Szécsi (3.), Dzsudzsák (35., 11-esből), Do. Babunszki (53.)

piros lap: Mocsi (33.)

sárga lap: Ferenczi (30.), Szécsi (45+1.), illetve Kálnoki-Kis (45+4.), Huszti (68.)

Olvasói sztorik