Magyar foci

Pozsonyból igazolt válogatott védőt a Fradi

Bejelentette első új téli igazolását a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata, a klub hivatalos honlapja szerint a nyolcszoros suriname-i válogatott védő, Myenty Abena a pozsonyi Slovantól érkezett.

A 28 éves, 191 centiméter magas, szükség esetén a védelem jobb oldalán is bevethető középső védő holland állampolgársággal is rendelkezik, pályafutását is Hollandiában, az Utrecht együttesénél kezdte. Első profi mérkőzését 2016 augusztusában játszotta a holland másodosztályban, egy évvel később a szintén második ligás De Graafschap játékosa lett, amellyel a szezon végén feljutott a holland élvonalba.

Az Eredivisie-ben 2018 őszén 12 mérkőzésen lépett pályára, fél évvel később az akkori szlovák címvédő Spartak Trnava szerződtette. 2019 júniusában négyéves szerződést írt alá a friss bajnok pozsonyi Slovannal, amellyel 2020-ban és 2021-ben is duplázott, mind a bajnokságot, mind a kupasorozatot aranyéremmel zárta. 2022-ben a bajnoki címet ismét sikerült elhódítania.

2022 őszén végigjátszotta a Ferencváros elleni párharc mindkét összecsapását a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Suriname válogatottjában 2021. március 24-én mutatkozott be egy Kajmán-szigetek elleni, 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn, azóta összesen nyolcszor szerepelt a nemzeti csapatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) által megosztott bejegyzés

Olvasói sztorik