Magyar foci

Gólkirállyal próbál nagyot dobni az Újpest

Bár pályafutása során akadtak hullámhelyek és hullámvölgyek, olyan még nem fordult elő Ognjen Mudrinskival, hogy egymás után két csapatnál is gyenge teljesítményt nyújtson. Ez azért jó hír az Újpest számára, mert bár a csatár legutóbb Thaiföldön nem szerzett bajnoki találatot, előtte viszont Szlovéniában gólkirály volt.

A vajdasági születésű, rutinos befejező csatár az előző idényben az NK Maribor színeiben megnyerte a szlovén bajnokságot és a gólkirályi címet is begyűjtötte 27 mérkőzésen szerzett 17 találatával. A 187 centiméteres csatár azonban nem csak az előző szezonban remekelt, hiszen korábban a szerb élvonalban 163 mérkőzésen 65 gól és 16 gólpassz szerepelt a neve mellett, de a horvát bajnokságban is letette a névjegyét 13 találattal, írta róla a klub hivatalos honlapja.

A támadó eddig három csapatánál játszott csak a vártnál gyengébben: 2014-15-ben a svájci Aarauban 12 bajnokin nem talált be, 2019 és 2022 között a lengyel Jagiellonia Bialystok színeiben ugyancsak 12 bajnokin egyszer volt eredményes, míg legutóbb a thai Lamphun Warriorsnál 13 meccsen maradt gólképtelen (igaz, a helyi kupában és ligakupában három meccsen háromszor is betalált).

Ugyanakkor a 31 éves jobblábas center a 2021-22-es szezonban kölcsönjátékosként remekelt a bajnok NK Mariborban, ahol közel 80 százalékos pontossággal passzolt és meccsenként átlagban 3,5-szer eltalálta a kaput.

Legutóbb nyolc hónapja, 2022. május 22-én volt eredményes bajnokin, akkor az NS Mura kapuját vette be.

„Nagyon messze kerültem a családomtól és a kisgyerekemtől a nyáron, így mindenképpen vissza akartam igazolni Európába. Több megkeresésem is volt a régióból, de a menedzseremmel való egyeztetést követően úgy láttam, hogy ebben a sokra hivatott keretben valóban én lehetek az utolsó hiányzó darab a kirakósban. Alig várom az első bajnoki mérkőzést” – indokolta Újpestre igazolását.

Olvasói sztorik