Magyar foci

Orbán Viktornál járt a magyar focit dicsérő Fabio Capello

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A hétfő esti M4 Sport-Az Év Sportolója Gála egyik díjátadója a legendás futballtréner, Fabio Capello lesz, aki a nap folyamán Orbán Viktorral is találkozott. A miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta a korábbi futballmenedzsert és -edzőt, írja az MTI.

A 76 éves olasz szakember, aki több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt, hétfőn az M4 Sportnak elmondta: szerinte szintet lépett a magyar válogatott, a sikereknek köszönhetően „egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág”.

Hozzátette, a sikerek mögött ott van Marco Rossi és a stábja, nekik köszönhetően a játékosok jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Fabio Capello – akinek magyarországi kötődése is van, hiszen édesapja a Baranya megyei Himesházán született – beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt. Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok, Lionel Messi és Kylian Mbappé emelkedtek ki.

Olvasói sztorik