Magyar foci

Megkapta a várt bombaszerződést a magyar válogatott csatár

Az MLS jelenlegi szabályai szerint minden csapatban maximum három kiemelt labdarúgó (designated player) lehet: Gazdag Dániel elérte ezt a célt, a Philadelphia Union szerdán bejelentette, hogy 2025-ig szóló szerződést köt a válogatott csatárra, egy év hosszabbítási opcióval.

A 18-szoros válogatott labdarúgó októberben a Csakfocinak adott interjújában elmondta, célja, hogy a Philadelphiában a kiemelt bérezésű játékosok közé kerüljön. Az előző szezonban nyújtott teljesítménye alapján ezt ki is érdemelte.

„Dániel a Major League Soccer egyik legjobb játékosa, emellett a liga MVP-jelöltje volt az elmúlt szezonban” – mondta Ernst Tanner, a Philadelphia Union sportigazgatója.

Az alapszakaszban szerzett 22 gólja és 10 asszisztja megmutatta, hogy mennyire fontos a támadójátékunkban, remekül illik agresszív játékstílusunkhoz, ezért megjutalmazzuk egy kiemelt szerződéssel, amely Philadelphiában tartja a következő években.

A magyar támadó az elmúlt szezonban klubrekordot jelentő 32 gólt szerzett, az alapszakaszban nyújtott teljesítményével az MLS történetének hatodik játékosa lett, aki eljutott legalább 20 gólig és tíz gólpasszig.

De ő lett a klub történetének első játékosa, aki hét egymást követő hazai MLS-mérkőzésen betalált.

Dusan Vasiljevic, a 26 éves középpályás menedzsere az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: alapvetően könnyen meg tudtak egyezni, csak részleteket kellett egyeztetni.

„Voltak komoly ajánlatok és több csapattal is leültünk tárgyalni, de a Philadelphiát helyeztük előtérbe, mert Dani még mindig itt szeretne focizni. Emellett a klub olyan szerződést ajánlott neki, ami azt mutatja, hogy nagyon szerette volna megtartani, így könnyen meg tudtunk egyezni” – árulta el Vasiljevic.

„Volt onnan két csapat, amely vinni akarta, de sajnos nem voltak megfelelőek a feltételek, így nem sikerült megállapodnunk velük” – tette hozzá.

Olvasói sztorik