Máthé Zoltán / MTI
Magyar foci

Orosz Pál: Nyolc közé akarunk kerülni az Európa Ligában

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az Európa Liga nyolcaddöntős együttes célja a továbbjutás, az áldozati bárány szerepét pedig nem áll szándékukban betölteni.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán péntek este kiemelte: nem a most még ismeretlen nyolcaddöntős ellenfélre, sokkal inkább saját magukra koncentrálnak egyelőre, és más cél nem is lebeghet a szemük előtt, mint a nyolc közé kerülni.

„Nem szeretnénk az áldozati bárány szerepét betölteni a tizenhat között, hanem igenis nyolc közé akarunk kerülni” – mondta. Hozzátette, biztos abban, hogy bárkit kapnak ellenfélként, legyen nagyobb vagy kisebb csapat, amikor majd a rivális eljön a Puskás Arénába, ahol a csapat fogadja majd ellenfelét, akkor az 50-60 ezer ferencvárosi szurkoló előtt bárkinek megremeghet a lába.

Mi erre azért számítunk is, és akárki lesz az ellenfél, azért mi vagyunk a Ferencváros, most már nem nagyon szoktak nekünk örülni, mi pedig állunk elébe

– idézte az MTI.

A zöld-fehér klub átigazolási stratégiájával kapcsolatban Orosz Pál elárulta: tudatosan koncentrálnak a téli időszakra a keret összetételét illetően, mert nyáron a magyar bajnokság végeztével, egy rövid szünet után máris a nemzetközi kupasorozatok selejtezőjében kell helytállniuk.

Ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszhassunk, természetesen előbb meg kell nyerni a magyar bajnokságot.

És már az sem elhanyagolható dolog, hiszen anélkül a Konferencia Liga selejtezőjében lehetne csak indulni. És amennyiben a BL-ben indul egy csapat, ott azért van védőháló, hiszen a selejtezőben ki lehet esni az Európa Ligába, onnan pedig a Konferencia Ligába. Nekünk pedig addigra össze kell álljon a keretünk. Mert a tavaszi szezon, amellett ugye, hogy nyerjük meg a magyar bajnokságot, ami szintén cél, arra szolgál, hogy a télen összerakott keret összeálljon annyira, hogy már ne kelljen jelentős mértékben belenyúlni tavasszal, illetve nyár elején ahhoz, hogy sikeresen tudjuk venni ezeket a selejtezős köröket” – nyilatkozta.

A Ferencváros labdarúgójaként a katari vb-n szereplő tunéziai csapatban is kulcsembernek bizonyult Aissa Laidouni, akinek így jelentősen megnőtt az értéke az átigazolási piacon. Paunoch Péter FIFA-licences játékosügynök szerint öt- és tízmillió euró között lehet jelenleg.

Orosz Pál ezzel kapcsolatban kifejtette, a Ferencváros biztosan nem akarja mindenképp értékesíteni a téli szezonban a középpályást. Kiemelte, hogy erre csak abban az esetben kerülhet sor, ha olyan ajánlat érkezik, ami reális és a klubnak is megfelel. Nyilván szeretnének érte minél többet kapni, a reális vételárat viszont mindig a piac határozza meg. A sportvezető emlékeztetett, hogy Laidouni ősszel a nemzetközi és hazai mérkőzéseken is nagyszerűen teljesített, majd a világbajnokságon is letette a névjegyét. Márpedig aki egy vb-n jól játszik, akkor bizony nem alacsony összegért értékesítik.

„Meglátjuk majd, hogy milyen ajánlatok érkeznek érte, ha érkeznek, de azt se felejtsük el, hogy a Ferencváros most az Európa Liga legjobb tizenhat csapata között van, és tavasszal komoly nemzetközi kupamérkőzéseket fogunk játszani. Kettőt biztosan. Ez szintén egy olyan lehetőség, amikor egy játékos megmutathatja magát. És ahogyan egy vb-n, természetesen itt is más szemek figyelik őket, mint egy magyar bajnoki mérkőzésen” – nyilatkozta.

Kapcsolódó
Laidounit az év játékosának választották Tunéziában
Ő volt az egyetlen játékos a magyar bajnokságból, aki a vébén szerepelt.
Olvasói sztorik