Magyar foci

„Akkor lennék elégedett, ha néhány éven belül saját nevelésű játékosokból álló Puskás Akadémia szerezne bajnoki címet”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Hornyák Zsolt szerint a Puskás Akadémiának a Ferencváros mögött lenne a helye az NB I-ben.

A felcsúti klub vezetőedzője a Sportalnak adott nyilatkozatot, amelyben kitért arra, hogy a Kisvárdát és a Kecskemétet megelőzve másodiky helyre pályázik a csapata. Ennek eléréséhez télen is reménykedik új igazolásokban.

Nekünk a Ferencváros mögött a helyünk. Ezt persze eredményekkel kell alátámasztanunk. Bízom a jó téli felkészülésben, illetve, hogy megerősítjük a keretet fél évvel a nyári időszak előtt

– mondta Hornyák.

A Puskás Akadémia edzője arról is beszélt, hogy 21 saját nevelésű játékos is a felnőtt csapattal edzett együtt. Ennek kapcsán elmondta, hogy minél több tehetségnek szeretne majd lehetőséget adni, de hosszú távon ennél is többre vágyik.

Volt egy vágyam, és remélem egyszer teljesül is velem vagy nélkülem. Akkor lennék elégedett, ha néhány éven belül saját nevelésű játékosokból álló Puskás Akadémia szerezne bajnoki címet, szerepelne az európai kupákban, és a válogatott számára biztosítaná az utánpótlást.

A Puskás Akadémia 25 ponttal zárta az őszi szezont, akárcsak a Kisvárda és csak egyetlen ponttal maradt le a második Kecskemét mögött.

Olvasói sztorik