Magyar foci

Dzsudzsák: Most sem szeretném magam bárki fölé helyezni

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Nagy lelkesedéssel várja válogatottbeli búcsúmérkőzését Dzsudzsák Balázs, aki vasárnap este a görögök elleni felkészülési találkozón 109. alkalommal lép pályára, ezzel rekorderré lép elő.

„Soha nem tettem és most sem szeretném magam bárki fölé helyezni. Nem ezért az egy válogatott-mérkőzésért éltem-haltam, hanem mindegyikért és a vasárnapi meccsnek is a magyar válogatottról kell szólnia, hiába engem búcsúztatnak” – idézte a debreceni játékost az MLSZ Twitter-oldala.

Dzsudzsák a csúcs megdöntésével a következő generációt szeretné inspirálni.

Ez a magyar válogatottról szól, arról, hogy szeretnék átadni valamit a következő generációnak. Mostantól nem a 108-at, hanem a 109-et kell megdönteni

– idézte az MTI.

Szerinte, ha a jövőben megközelíti valaki a csúcsot, az azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak olyan alapemberei vannak, akik folyamatosan, sérülésmentesen tudják segíteni a csapatot.

Köszönetet mondott az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetésének, Csányi Sándor elnöknek, Berzi Sándor alelnöknek és Vági Márton főtitkárnak azért, hogy megteremtették annak a lehetőségét, hogy fejlődjön a magyar futball.

„Örülök, hogy egy olyan felívelő pályán van a magyar futball, amit a mi generációnk indított el” – mondta a szélső.

Olvasói sztorik