Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Szoboszlai lesz a válogatott csapatkapitánya

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Luxemburgban játszik felkészülési mérkőzést. Miután Szalai Ádám visszavonult a válogatottól az ősszel, kérdés volt, hogy ki kapja meg a csapatkapitányi titulust. Árulkodó volt, hogy a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a csatár Szoboszlai Dominiknek adta át a karszalagot.

„Nem tudtam, hogy én kapom, de ez nem jelent még semmit. Nagy megtiszteltetés természetesen, attól függetlenül, hogy én maradok-e vagy bárki más lesz, ugyanúgy próbáljuk végig vinni, amit Bazsi (Dzsuzdsák Balázs – a szerk.) és a Szala elkezdett. Hiányozni fog Ádám, de muszáj lesz” – nyilatkozta akkor.

Az MLSZ a hivatalos Instagram-csatornáján közölte, hogy a luxemburgi összecsapáson Szoboszlai lesz majd a csapatkapitány.

A 22 éves Szoboszlainak a csütörtöki lesz a 27. fellépése a nemzeti csapatban. Az eddigi mérkőzésein hat gólt szerzett és volt egy gólpassza is.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdai sajtótájékoztatója alapján az RB Leipzig középpályása nemcsak erre a meccsre, hanem állandó jelleggel kapta meg a kapitányi karszalagot. Az olasz edző a kiválasztási folyamatról egy nappal korábban kifejtette, hogy nemcsak a stáb tagjaival, hanem a kulcsjátékosokkal is átbeszélték a helyzetet, ugyanakkor szerdán azért nem árulta el az új csapatkapitány személyét, mert a kerettel még nem közölték a döntést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés

Ezt követően majd vasárnap játszik a magyar válogatott, Görögország lesz az ellenfél. Azon az összecsapáson Dzsudzsák Balázs karján feszít majd a szalag, aki egyfelől válogatottsági rekorder lesz, illetve azzal a mérkőzéssel búcsúzik majd a nemzeti csapattól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!