Magyar foci

Szoboszlai lesz a válogatott csapatkapitánya

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Luxemburgban játszik felkészülési mérkőzést. Miután Szalai Ádám visszavonult a válogatottól az ősszel, kérdés volt, hogy ki kapja meg a csapatkapitányi titulust. Árulkodó volt, hogy a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a csatár Szoboszlai Dominiknek adta át a karszalagot.

„Nem tudtam, hogy én kapom, de ez nem jelent még semmit. Nagy megtiszteltetés természetesen, attól függetlenül, hogy én maradok-e vagy bárki más lesz, ugyanúgy próbáljuk végig vinni, amit Bazsi (Dzsuzdsák Balázs – a szerk.) és a Szala elkezdett. Hiányozni fog Ádám, de muszáj lesz” – nyilatkozta akkor.

Az MLSZ a hivatalos Instagram-csatornáján közölte, hogy a luxemburgi összecsapáson Szoboszlai lesz majd a csapatkapitány.

A 22 éves Szoboszlainak a csütörtöki lesz a 27. fellépése a nemzeti csapatban. Az eddigi mérkőzésein hat gólt szerzett és volt egy gólpassza is.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdai sajtótájékoztatója alapján az RB Leipzig középpályása nemcsak erre a meccsre, hanem állandó jelleggel kapta meg a kapitányi karszalagot. Az olasz edző a kiválasztási folyamatról egy nappal korábban kifejtette, hogy nemcsak a stáb tagjaival, hanem a kulcsjátékosokkal is átbeszélték a helyzetet, ugyanakkor szerdán azért nem árulta el az új csapatkapitány személyét, mert a kerettel még nem közölték a döntést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés

Ezt követően majd vasárnap játszik a magyar válogatott, Görögország lesz az ellenfél. Azon az összecsapáson Dzsudzsák Balázs karján feszít majd a szalag, aki egyfelől válogatottsági rekorder lesz, illetve azzal a mérkőzéssel búcsúzik majd a nemzeti csapattól.

Olvasói sztorik